Confuzie la „Spiru Haret” Galaţi

Confuzie la „Spiru Haret” Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sute de studenţi de la ID „Spiru Haret” Galaţi s-au retras în ultimele săptămâni, iar restul nu ştiu dacă vor continua la această formă sau cum se vor transfera la zi *

Scandalul naţional referitor la Universitatea „Spiru Haret” naşte confuzie şi la Galaţi. Sute de studenţi înscrişi la centrul teritorial ID cu sediul la Casa de Cultură a Sindicatelor s-au retras în ultimele zile, încercând ori să se transfere, ori pur şi simplu abandonând studiile.

„Nu avem o situaţie exactă, însă vă spun că au fost foarte mulţi în această perioadă care s-au retras din cauza scandalului. Sunt de ordinul sutelor”, ne-a confirmat directorul Centrului Teritorial ID Galaţi de la Universitatea „Spiru Haret”, Ştefan Simion.

Mai mult, nici cei care au rămas nu prea ştiu ce să facă, întrucât informaţiile sunt încă neclare sau aflate în dispută. În aceste condiţii, conducerea universităţii a decis să îşi continue activitatea până la lămurirea pe deplin a situaţiei.

„În perioada 22 august – 20 septembrie, noi organizăm sesiunile de restanţe şi diferenţe la ID, FR şi master. Aceasta a fost decizia conducerii universităţii”, a declarat directorul Ştefan Simion. Acesta a precizat că motivaţia care stă în spatele deciziei de continuare a activităţii e faptul că Justiţia nu poate să ia o decizie care să afecteze retroactiv.

„Să spunem că ministerul va reuşi să ne ia dreptul de a mai organiza învăţământ la distanţă. Dar o astfel de decizie nu se poate lua retroactiv, nu poate să îi privească pe cei care au început în anii trecuţi această formă de învăţământ”, a mai explicat Ştefan Simion.

Peste câteva zile se vor lămuri lucrurile

În orice caz, viitorul studenţilor gălăţeni de la „Spiru Haret” e incert. Încă nu se ştie dacă vor mai continua la această formă de studiu sau care va fi modalitatea de transfer la zi, în cazul în care ID-ul va fi desfiinţat.

„Până pe 30 august vom primi de la conducerea universităţii metodologia, astfel se va afla în mod concret cum se vor face transferurile de la ID la zi. Însă vă daţi seama că va fi destul de greu pentru mulţi să continue în acest fel, pentru că ei au ales această facultate şi această modalitate de studiu tocmai pentru că le convenea programul. Avem foarte mulţi studenţi mai în vârstă, mai bine de jumătate sunt aici la a doua facultate”, a mai spus directorul Ştefan Simion.

La Centrul Teritorial ID de la Galaţi mai sunt în acest moment aproximativ 2.000 de studenţi, la 17 facultăţi. „Dintre acestea 11 sunt acreditate, iar restul sunt acreditate provizoriu”, a completat Ştefan Simion.

Vom reveni cu amănunte, imediat ce vom afla şi noi mai mult.

Explicaţie foto: Directorul Ştefan Simion aşteaptă şi el clarificări pentru a şti ce să le transmită studenţilor

Citit 3716 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.