Se pregăteşte DEMOLAREA GARAJELOR în Mazepa I. Primăria Galați eliberează terenul pentru prima PARCARE multietajată

Se pregăteşte DEMOLAREA GARAJELOR în Mazepa I. Primăria Galați eliberează terenul pentru prima PARCARE multietajată
Evaluaţi acest articol
(51 voturi)

Nu mai puţin de 39 de posesori de garaje din cartierul Mazepa I, zona blocului R5, au fost notificaţi de Primăria municipiului Galaţi să elibereze spaţiile respective, în vederea demolării. Municipalitatea pregăteşte terenul pentru construcţia primei parcări multietajate din Galaţi.

Printr-un anunţ postat pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, anunţă că proiectul primei parcări multietajate în Galaţi prinde contur. „Au fost semnate dispoziţiile privind eliberarea terenului unde urmează să fie construită parcarea. Aceasta va fi ridicată în cartierul Mazepa I, zona blocului R5. Pentru acest proiect au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici, iar documentaţia este deja transmisă spre validare urmând să fie demarată procedura de achiziţie publică”, anunţă edilul şef.

Cum va arăta şi cât ar putea costa

Aşa cum aţi putut citi deja în ziarul „Viaţa liberă”, încă din luna martie aleşii locali au aprobat studiul de fezabilitate şi costurile acestei investiţii, convinşi că astfel se creează „premizele unei integrări armonioase într-o zonă aglomerata cu un flux crescut de vizitatori şi un număr insuficient de locuri de parcare. Studiul de fezabilitate a fost realizat de SPC Elite Consulting SRL, şi a costat 95.000 de lei fără TVA.

Conform proiectului, construcţia (de 1.940 metri pătraţi suprafaţă construită, şi 206 metri pătraţi suprafaţa de spaţii verzi de pe terasă) va avea trei etaje şi 214 locuri de parcare, 50 de spaţii de depozitare, racorduri pentru 21 de staţii de încărcare a autovehiculelor electrice şi toate facilităţile conform standardelor în vigoare.

Parcarea va fi dotată cu iluminat LED cu senzor de proximitate şi aprindere în cascadă, panouri solare pentru producerea de apă caldă în paralel cu instant electric, termoizolaţii pentru spaţiile încălzite, încălzire electrică locală cu senzor de prezenţă şi programare temporală. Gălăţenii care îşi vor parca autoturismele acolo vor beneficia de sistem de control acces cu cartele cu autotaxare, sistem de monitorizare video, sistem de semaforizare cu senzor şi afişaj al numărului de locuri de parcare.

Potrivit deciziei aleşilor locali, valoarea totală a investiţiei se ridică la 12.155.519 de lei, iar durata de realizare este de 24 de luni, sursa de finanţare fiind bugetul local.

Primăria precizează că nu se va demola nimic în zona vizată până când nu va exista certitudinea că proiectul de restructurare urbană se va realiza.

Citit 17599 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.