O nouă rectificare negativă pentru Educaţie

O nouă rectificare negativă pentru Educaţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*  Bate vânt de grevă *

Constantin Ciosu (foto) – secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale susţine că, pe lângă forţarea profesorilor să intre în concediu fără plată alături de ceilalţi bugetari, Guvernul pregăteşte cea de-a treia rectificare negativă pentru bugetul Educaţiei.

„Este vorba de 154 de milioane de lei. Fiind pentru a treia oară când se taie, înseamnă că Învăţământul va rămâne în 2009 cu aproape 3 la sută din PIB, deşi iniţial i-a fost alocat 6 la sută, cu mari insistenţe. S-a furat atâta în ţara asta, încât acum se astupă găurile pe spinarea Învăţământului”, spune Constantin Ciosu.

Acesta susţine că FEN are toate motivele să-şi consulte oamenii cu privire la măsurile care trebuie luate în condiţiile în care bugetul Educaţiei este tăiat pe toate părţile:

„Profesorii ar trebui să se gândească bine ce vor face de acum încolo. Dacă vor accepta aceste lucruri fără să ridice un deget, guvernanţii vor profita în continuare”.

„Să recapitulăm: nerespectarea Legii 221, pierderea sutei de euro pentru materiale didactice, trei rectificări  negative, zece zile de concediu fără plată, 20.000 de disponibilizaţi, plafonarea salariilor cadrelor didactice prin legea unică de salarizare pentru mulţi ani de-acum încolo. Iar lucrurile nu se vor opri cu siguranţă aici: vor urma şi alte 10 zile de concediu forţat şi alte rectificări negative”.

„Va trebui ca fiecare profesor să se gândească foarte bine ce e de făcut. În mod normal, n-ar trebui să intrăm la cursuri. Vom discuta cu oamenii şi vom vedea ce vor decide”, spune liderul gălăţean al FEN, Constantin Ciosu.

Citit 829 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.