Nu vă faceţi griji, e de la căldură | Efectele bune şi rele ale caniculei

Nu vă faceţi griji, e de la căldură | Efectele bune şi rele ale caniculei
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Aşa cum anunţam în ediţia de săptămâna trecută, Dumnezeu a hotărât că va abate săptămânal asupra Galaţiului câte un dezastru natural, până când se va lua decizia ca Picu Apostol Roman să nu mai fie viceprimar.

Săptămâna aceasta avem, aşadar, caniculă. Au mai fost şi două cutremure, dar alea nu au legătură cu Picu Roman. Din câte am înţeles, ar fi rămas Sfântul Petru vreo câteva ore la butoane şi s-a distrat şi el puţin. Astăzi râdem, aşadar, despre efectele căldurii excesive.

Transurb, o societate modernă: Hingherii nu mai controlează biletele, ci evantaiele

Societatea de transport public local din Galaţi dovedeşte, încă o dată, că ştie să ţină pasul cu vremurile. Şi chiar cu vremea. Pentru că în fiecare minut există riscul ca vreun călător mai slab de inimă să cedeze din cauza căldurii, conducerea Transurb a luat IMEDIAT măsuri. Hingherii angajaţi ai societăţii nu vor mai controla călătorii la bilete, ci la evantaie. „Suntem conştienţi de pericol, aşa că luăm imediat măsurile cele mai bune, măsurile de bun-simţ. Controlorii nu mai verifică biletele, ci trebuie să se asigure că toţi călătorii au la îndemână mijloace de răcorire. Cine nu are evantai sau măcar o batistă să se şteargă de transpiraţie va fi amendat pe loc. Amenda este de 150 de lei. Să se înveţe minte să nu ne pună nouă slujba în pericol. Dacă moare, naibii, vreunul prin autobuz din cauza căldurii? Cine are de suferit? Şoferul şi noi, cei din conducere”, a spus Genica Totolici, şefa Transurb.

Oraşul chiar arată bine în aceste zile. Fără oameni pe stradă, zici că e un loc frumos

Bine a zis cine a zis: „România e o ţară frumoasă, păcat că e locuită”. Aşa şi cu Galaţiul. În aceste zile caniculare, în care nu vezi ţipenie de om pe stradă, oraşul chiar arată bine. Fără cocalari care să spargă seminţe pe băncile din parcuri, fără nesimţiţi care aruncă gunoaie pe stradă şi fără politicieni în campanie electorală (asta nu e datorită căldurii, dar trebuie menţionată, pentru retorică).

Pericolul ascuns! Din cauza procesului de dilatare, e posibil să mai apară şi alte site-uri de ştiri online

Specialiştii în comunicare avertizează în aceste zile asupra unui pericol mai puţin ştiut de către gălăţeni. În ceea ce priveşte efectele caniculei asupra organismului, nu mai facem nicio precizare, că vedem zilnic la jurnalele TV câte 20 de minute despre cum trebuie să bem apă şi să nu mergem prin soare. Despre pericolul asupra creierului tragem un semnal de alarmă. „Din cauza procesului de dilatare, e posibil ca şi în perioada următoare să mai apară alte site-uri de ştiri în Galaţi. Să nu credeţi că deja s-a atins limita maximă, pentru că mai sunt alte câteva partide şi alţi câţiva politicieni care nu şi-au făcut ziar online. Deci mai e loc”, susţine Aurel Pătrunjel, specialist în comunicare.

Caniculae Bacalbaşa

Pamflet în versuri

Naiba sub acoperire

Unsă ca o manivelă de tractor, toacă-n neştire,

zici că-i o caricatură, naiba sub acoperire:

frunte-ngustă, chituită... ochi fierbinţi, de aragaz...

silicon în nas şi buze... unghii false... creier fals!

Toacă şi se tot foieşte, parcă are trânji şi parcă

o mănâncă-n fundul minţii, nu-i ajunge lumea largă,

dă din labe, dă din coate, din ruliu şi din tangaj...

ce strident îşi mai relevă semnele... din tatuaj!

Poartă cabluri în ureche... (ca să fie-n şir cu fanii

cei numiţi, cu-adeverire, de un vodă, ştiţi prea bine

care, ce şi cum şi unde)... poartă ţoale trenţuite,

nu înghite imnul ţării: „dă, mamă, cu biciu-n mine”!

Că-n zadar (de-atâta vreme, cu atâta-nverşunare)

s-a urlat prin ţărişoară, hai, „deşteaptă-te, române”...

naiba sub acoperire graseiază şi se strâmbă,

taie (virulent şi cinic) foaie verde pentru câne!

Submarin Cosorescu

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului:

Ştiri pe scurt despre caniculă

* Un bătrân care semăna cu Eugen Durbacă a căzut în plină stradă din cauza căldurii, în staţia de autobuz de la Trei Star. Martorii i-au acordat primul ajutor şi au sunat la 112 abia după ce s-au asigurat că nu era vorba despre Durbacă.

* Picu Apostol Roman e dărâmat psihic. Are zeci de opinii pe diverse subiecte de larg interes, dar, din cauza căldurii, nu se mai poate îmbrăca în trening ca să posteze mesaje pe Facebook.

* Administratorii de la Plaja "Dunărea" îşi roagă clienţii să vină cu canistre de apă la bazin, dacă vor să se răcorească.

* Genica Totolici va dota încă patru autobuze cu instalaţii de climatizare. Deja au fost achiziţionate prin licitaţie pietrele cu care vor fi sparte geamurile ca să se facă curent.

* Panică la Uniunea Scriitorilor, după ce Nicolae Bacalbaşa nu a mai dat niciun semn în ultimele zile. Fostul preşedinte CJ se ascunde în casă, la răcoare, dar Uniunea Scriitorilor se teme de ce e mai rău: că s-ar fi reapucat de scris.

Gazela Galaţiului

O ştire care n-are legătură cu canicula

Fostul primar al Galaţiului, Dumitru Nicolae, este reticent în a cere să i se recalculeze pensia. Dumitru Nicolae se teme să nu păţească la fel ca unul dintre nepoţii lui. „A luat 9,20 la proba de Matematică de la Capacitate şi a fost nemulţumit, astfel că a făcut contestaţie. După recorectare, a primit 8,55 şi a pierdut locul la CNVA. Dacă păţesc şi eu la fel cu pensia? Nu vreau să mi se recalculeze”, a spus fostul primar.

Pensii sociale

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria PAMFLET

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".
Citit 4342 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 August 2017 02:32