PAMFLET | Toamna se numără bijbocii. Gata cu distracţia, începe munca. Ziua Mandarinei

PAMFLET | Toamna se numără bijbocii. Gata cu distracţia, începe munca. Ziua Mandarinei
Ionuţ Pucheanu a stat umăr la umăr cu Florin Pâslaru, organizator prin delegaţie la actuala ediţie a Zilei Marinei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ziua Marinei a fost ultima distracţie în Galaţi înainte ca administraţia să se pună pe treabă. Gata! Aţi, mâncat, aţi băut, aţi dansat şi v-aţi delectat cu artificii destul. De-acum începe treaba serioasă. Rubrica Pamflet vă prezintă atât detalii de la ultima petrecere, cât şi cele mai importante proiecte care vor fi demarate din luna septembrie.

Dacă ar fi ziua voastră, voi nu aţi începe cu un parastas?

Ionuţ Pucheanu a stat umăr la umăr cu Florin Pâslaru, organizator prin delegaţie la actuala ediţie a Zilei Marinei. Evident, fiind vorba despre Florin Pâslaru şi despre beneficiile pe care le-a adus acest personaj Galaţiului în ultimii ani, s-a impus un mic parastas. „E logic să aduci un omagiu miliardelor de euro care au dispărut din oraş sau nu au mai ajuns aici din cauza lui Pâslaru. Când îl vezi pe Pâslaru că se bagă în faţă la o sărbătoare, cum să nu te apuce cântatul cu «Aleluia» şi «Doamne Miluieşte»?”, a explicat comentatorul politic Săndel Arşinel. Acesta a atras atenţia asupra semnificaţiilor sărbătorii. „Da, e Adormirea Maicii Domnului, deci pare ok să vii cu popi şi coşuri de fructe. Dar dacă e adormire şi devii evlavios, atunci ce treabă mai au artificiliile seara? Mie mi se pare că e un mixaj periculos de bucurie cu tristeţe. Sincer, e chiar jenant acest amestec”, a mai spus analistul politic citat.

Riscuri: pentru că Inna a venit fără decolteu, oamenii au fost atenţi la muzică

Dezamăgire printre fanii Innei. Veniţi special să-i vadă decolteul, mulţi spectatori au suferit o cruntă deziluzie când au văzut că vedeta a apărut cu o bluză pe gât. În aceste condiţii, spectatorii a trebuit să se mulţumească cu efectele colaterale ale prezenţei cântăreţei la Galaţi. „Nu am văzut nimic, deci a trebuit să fiu atent la muzică. Până acum nici nu am realizat cât e de praf. Îmi plăcea de Inna de la televizor, dar pentru că acum a decis să se îmbrace prea mult, am ascultat melodiile. Habar nu aveam că e o muzică atât de nasoală”, a declarat Costel Marcel, spectator la Ziua Marinei.

Pucheanu s-a dat pe brazdă: a promis că nu va mai da bani pentru distracţie

Imediat după concert, Ionuţ Pucheanu a anunţat că e ultima dată când face distracţii cu bani publici. „Am spart aproape 70.000 de euro şi oamenii nici măcar nu au spus că sunt mulţumiţi de ce le-am oferit. Păi nu mai bine facem nişte parcuri, nişte locuinţe sociale, nişte locuri de agrement?”, ar fi spus Ionuţ Pucheanu unor apropiaţi imediat după concerte. Astfel, încă din seara concertului, primarul Galaţiului a făcut deja lista cu proiectele prioritare ale oraşului în perioada următoare.

Legendele Doamnei

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului:

Pamflet în versuri

Homo Nesimţitus de Submarin Cosorescu

Ăsta-i homo nesimţitus:/ imbecil contemporan,

mizerabil pus în slujba/ celui acru şi profan,

ticălos de cursă lungă,/ urlător la cer, la stele,

pui de hâd, pui de năpârcă,/ pui de loază, pui de lele...!

 

Pui pariu că nu se poate/ să nu fie într-o dungă

şi câştigi fără emoţii.../ fanul poartă mintea-n pungă,

poartă bani în tărtăcuţă,/ poartă fiare prin organe,

umblă însoţit de brute,/ tâmpi, gherţoi, târtani şi fane...!

 

Fane...care mai de care:/ paraşute mărunţele,

glorii pline cu grăsime,/ mâzgălite, seci, rebele,

râncede, sule/menite,/ date-n scârţ, calde, scorţoase,

cu mutelci şi tinichele/ până-n sânge, până-n oase...!

 

Şi, cu poftă diavolească/ de instrucţie şi şcoală,

toţi şi toate-şi fac (de-a pururi)/ estimări şi socoteală:

ea e dreapta, ea e stânga.../ cea, plăvană! hăis, plăvan!...

ăsta-i homo nesimţitus.../ imbecil contemporan!

Investiţiile care vor începe în toamnă/obiective

Iată care sunt principalele lucrări pe care Ionuţ Pucheanu vrea să le demareze din această toamnă:

* Ţarc de scăldat la malul Dunării. Pentru că toate celelalte variante de scăldat la Galaţi s-au dus pe apa sâmbetei, Pucheanu vrea să construiască pe Dunăre, în zona Felezei, un ţarc. Veriifcăm adâncimea apei şi facem gard de sârmă prin apă. Oamenii vor putea face baie în siguranţă.

* Poze cu flori pe spaţiile verzi. Florile propriu-zise sunt prea costisitoare şi, în plus, trebuie udate. Ca să nu mai spunem că oricum se mai şi ofilesc. „Deci vom pune peste tot poze cu spaţii verzi. Vor fi poze din Paris, Roma, Atena şi Sidney. Nu ne uităm la bani, vreau să arate totul foarte bine”, a zis Pucheanu.

* Reşouri pentru fiecare gălăţean. Pentru că iarna bate la uşă, iar problema încălzirii încă nu a fost rezolvată, Pucheanu ia situaţia în mâini: „Vom da câte un reşou pentru fiecare familie. Gata, am rezolvat şi cu căldura”, a spus primarul.

* Program de duşuri la Păpădie. „Asta ca să nu se mai plângă oamenii că nu au apă caldă să se spele”, a comentat Pucheanu.

ProGram de Aur

Se fac pariuri: când revine Falezogaura?

După ani buni în care zona de la Elice a fost mai mult închisă circulaţiei, se va relua traficul în zonă, dar mai interesante sunt cotele la pariuri pentru reapariţia gropii. Astfel, pentru intervalul 1-2 luni avem cotă 1,9, pentru 2-6 luni cota este de 2,5, iar cine pariază că groapa se va căsca după mai bine de jumătate de an va primi de trei ori miza. Cu banii adunaţi de la pierzători, Primăria vrea să acopere cheltuielile de la următoarea lucrare de reabilitare din zonă.

Gaură la Buget

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria PAMFLET

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".
Citit 2290 ori Ultima modificare Vineri, 18 August 2017 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.