Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
14 comentarii

Un caz destul de ciudat a intrat în atenţia noastră, dar şi a Primăriei, zilele trecute. În Micro 20, pe strada Furnaliştilor, în zona blocului E1, autorităţile au trasat câteva locuri de parcare pe partea dreaptă a străzii cu sens unic. Oamenii, însă, au tras şi ei câteva linii pe trotuarul de vizavi, tot pentru parcare.

Iniţial, s-a crezut că de vină ar fi vreun angajat al primăriei, un celebru Dorel, care a răstălmăcit, cumva, proiectul. I-am contactat, însă, pe reprezentanţii municipalităţii, şi aceştia ne-au lămurit rapid. "Cazul este şi în atenţia noastră. Se pare că marcajele de pe trotuar ar fi fost făcute de câţiva locuitori ai zonei. Vom face o adresă către Poliţia Locală, în vederea identificării persoanelor care au făcut acele marcaje", ne-a declarat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al primăriei Galaţi.

E drept, însă, că celor din zonă le-a fost de ajuns să vadă marcajele trasate, că au şi trecut la parcarea maşinilor pe trotuar, lăsând practic trecătorii să meargă direct pe stradă, printre maşini. "E normal aşa ceva? Dacă a fost cineva rău-intenţionat, să fie pus să plătească, eu aşa văd logic", ne-a declarat Mihnea Andrian, un bărbat de 45 de ani din cartier.

Ce riscă vinovaţii

Încercând să aflăm cu ce pedepse se pot alege persoanele responsabile de marcajele de pe trotuar, i-am contactat şi pe cei de la Poliţia Locală, pentru lămuriri. "Potrivit HCL 307 din 2006, articolul 14, litera E, rezervarea unui loc de parcare pe carosabil sau trotuar, fără aprobarea Consiliului Local şi semnalizarea acestuia cu alte marcaje decât cele agreate de autorităţi se sancţionează cu amendă de la 100 la 1.000 de lei. De asemenea, în acelaşi HCL, la litera F, executarea de marcaje stradale de către persoane neautorizate atrage sancţionarea cu amendă între 100 şi 1.000 de lei", ne-a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

Tot ce mai trebuie acum este ca vinovaţii să fie găsiţi.

Citit 10008 ori Ultima modificare Marți, 22 August 2017 14:45

14 comentarii

 • postat de Cetățean din micro 20 Marți, 22 August 2017 23:01 Link la comentariu
  0
  7

  Problema parcărilor din zona este foarte mare. Sunt mult mai multe autoturisme per nr de parcări arondate. Ce se întâmpla cu cele care rămân pe "dinafara"? Si acestea plătesc taxe la Prinaria Galati.
  Poliția Locală a luat "marea măsura" de a da amenda doar pt doua autoturisme care erau parcate pe acele locuri cu pricina, cu toate ca tot trotuarul aferent blocului E1 scările 2-7, erau ocupate de autoturisme inclusiv si parte din carosabil, așa cum se poate observa si din foto din articol.

  Raportează
 • postat de Cetatean Marți, 22 August 2017 22:30 Link la comentariu
  0
  6

  In primul rand de 10 ani masinile parcheaza acolo. Bine ca se vad doar acele 3 locuri dar cele din fata care sunt pana in bloc ...alea nu se vad. ln primul rand "marcajele" de care spuneti voi sunt mai bine de 6 luni acolo, inainte de a se incepe trasarea celor de la primarie....nu mai duceti lumea in eroare doar ca sa scrieti un articol.

  Raportează
 • postat de ro Luni, 21 August 2017 17:25 Link la comentariu
  3
  18

  Cat sa mai suportam masini parcate pe trotuare? Politia nu stie care este legea? Nu are "competenta"?
  Pasul urmator ar fi ca toti cei care nu au loc de parcare sa lase masina in fata primariei. Principala vinovata de escaladarea parcarilor ilegale, Doar daca nu vrea sa imparta vina cu politia....

  Raportează
 • postat de Marco Polo Luni, 21 August 2017 14:07 Link la comentariu
  1
  24

  Pe cei ce nu prind un loc de parcare la Galati ii asteptam la Covasna unde toate locurile de parcare din centru pina la planul inclinat sunt fara plata..

  Raportează
 • postat de Costi Luni, 21 August 2017 12:31 Link la comentariu
  7
  21

  Probabil e cineva care a vrut sa-i arate lui Pucheanu ca nu-ti trebuie mai mult de 5 minute ca sa tragi niste dungi albe pe asfalt. Primarul nostru vad ca si-a propus trasarea dungilor ca obiectiv pe urmatorii 300 de ani.

  Raportează
 • postat de Adrian Luni, 21 August 2017 11:35 Link la comentariu
  3
  32

  Problema parcarii pe trotuar in anumite zone aglomerate se poate rezolva foarte, foarte, foarte usor. Trebuie putin creier. Nu trebuie dat amenzi la oameni. Nu inteleg de ce trebuie amenzi in asemenea cazuri. Bagi borduri de 300 - 400 mm, exact ca cele rosii ce ingradesc asa zisul spatiu verde la iesirea din oras spre dig. Simplu. Niciun ghertoi nu mai urca ulterior pe trotuar. Nici nu trebuie sa stai la discutii/certuri cu babuinii locali veniti la oras.

  Raportează
 • postat de PC Luni, 21 August 2017 10:49 Link la comentariu
  5
  33

  Exista oare si un HCL ref la spatial verde, ca unii au imprejmuit spatii verizi din domeniul public cu gard de sirma (pe care le-au transformat in spatii private).
  Mazepa 2 si Mazepa 1 au inceput sa semene cu un lagar.

  Raportează
 • postat de ne pasa de oras Luni, 21 August 2017 10:07 Link la comentariu
  7
  28

  pai daca nu se vrea sa se darame garajele si gradinile de langa ele;ce va e frica de abuzatorii care au ocupat spatiul public?veniti si masurati cat spatiu e ocupat de bucatariile din garaje si prelungirile din jur ca va puneti mainile in cap;in spatiul respectiv mai pot fi parcate inca 3 sau 4 masini;sunt alte interese la mijloc daca nu se face nimic in acest sens;cand o sa mai explodeze vreo butelie din aceste bucatarii atunci o sa fie prea tarziu;si sa vedem atunci cine va fi tras la raspundere!!!!

  Raportează
 • postat de cristi Luni, 21 August 2017 08:20 Link la comentariu
  4
  24

  In cartierele cu blocuri de 10 etaje aglomeratia de masini este dubla fatza de cartierele cu bl de 4 etaje.
  De exemplu in micro 20 in zona din poza nr masinilor este mai mare decat locurile de parcare.
  Dupa ce se vor cumpara locurile de parcare, unde parcam masinile care raman fara parcare?
  Ideea asta cu locurile cumparate este foarte proasta pt ca daca o persoana care nu are loc de parcare parcheaza pe locul cumparat al cuiva care momentan este gol, propietarul va fi obligat sa parcheze pe locul altuia.
  O singura masina parcata pe locul altuia va decala toate parcarile din zona.

  Raportează
 • postat de Gogu Luni, 21 August 2017 08:02 Link la comentariu
  5
  36

  Pe cind se v-or demola garajele in Micro 20 in zona blocurilor H3, A12A si A12B ????? In zona blocului H3 in spatele garajelor de la strada au fost create si gradini particulare chiar daca sunt pe domeniul public. In multe garaje nu mai sunt parcate masini ci sunt depozitate diferite lucruri. De exemplu intr-un garaj din spatele blocului A12B sunt depozitate schele si materiale pentru termoizolatii si diferite constructii. Daca s-ar demola toate garajele din zona respectiva, s-ar crea cel putin 30 de locuri de parcare si un loc de joaca pentru copii den zona care sunt nevoiti sa se joace printre masini pe strada.

  Raportează
 • postat de Marcaj Luni, 21 August 2017 07:09 Link la comentariu
  1
  10

  Greu cu marcarea parcarilor
  Vine iarna si nici macar nu sa realizat jumate

  Raportează
 • postat de O minte rasucita !!! Luni, 21 August 2017 03:54 Link la comentariu
  1
  18

  Ce inseamna ,,Dacă a fost cineva rău-intenţionat, să fie pus să plătească'' ?!
  Ce relevanta are intentia atat timp cat fapta s-a consumat si urmarile au aparut ?!
  Adica, dupa mintea aluia pe care ni-l dati drept exemplu, este posibil ca, cineva sa comita o contraventie/infractiune ... iar, daca este bine intentionat in comiterea acesteia ... NU TREBUIE PEDEPSIT !

  TOATE MASINILE JOS DE PE TOATE TROTUARELE !!!

  Raportează
 • postat de Iulian Luni, 21 August 2017 01:18 Link la comentariu
  6
  16

  Mai simplu ar fi sa stearga acele marcaje si altele asemanatoare si sa inceapa ridicarea masinilor parcate neregulamentar. Dupa ce se duce zvonul ca se ridica sau blocheaza nu mai parcheaza nimeni.

  Raportează
 • postat de Tzacanitzi la cap ! Luni, 21 August 2017 00:08 Link la comentariu
  8
  51

  Primaria sa continuie cu montarea stalpisorilor la marginea trotuarelor in tot orasul ,cum este in centru si pe Brailei ,si nu vor mai fi masini parcate aiurea pe trotuar !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.