Vacanţă cu sau fără prietenul necuvântător?

Vacanţă cu sau fără prietenul necuvântător?
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale. Continuăm subiectul început săptămâna trecută şi cum să aveţi o vacanţă reuşită, alături de animalul de companie. Reamintim faptul că, potrivit specialiştilor, cu excepţia câinilor care iubesc călătoriile, ideal ar fi ca prietenii necuvântători să rămână acasă, în locul pe care îl cunosc şi în grija persoanelor care îi sunt familiare.

Trusa de urgenţă

Sfatul general este să nu plecaţi la drum fără ca prietenul necuvântător să fi fost deparazitat, vaccinat, şi fără să fi beneficiat de un control veterinar de rutină. În felul acesta veţi evita surprize neplăcute şi goana după un cabinet veterinar! De asemenea, nu întrerupeţi tratamentul şi nu schimbaţi dieta obişnuită a patrupedului pe motiv că e „vacanţă”. Medicii vă sfătuiesc să luaţi cu dumneavoastră o mică trusă medicală cu pastile contra vomei, diareei şi a durerilor, antialergicul, dacă animalul este alergic, ceva sedativ pentru diferite situaţii. Discutaţi cu veterinarul care ar fi soluţiile mai potrivite pentru ca animalul să suporte mai uşor călătoria cu autoturismul, trenul sau avionul! Nu-i administraţi sedative decât dacă vă sunt recomandate de specialist!

Prima grijă, chiar înainte de a porni la drum este să verificaţi dacă în hotelul sau pensiunea în care vă veţi caza este permis accesul cu animale de companie. Informaţi personalul că aveţi un animal de companie, şi puneţi-i în vedere să nu lase geamul sau uşa deschise atunci când animalul se află singur în cameră, nesupravegheat. O fereastră deschisă, o uşă pot fi o invitaţie tentantă pentru câinele dumneavoastră care şi-ar putea dori să exploreze zona.

Nu permiteţi ca animalul să fie hrănit de alte persoane decât dumneavoastră, şi nici nu-i lăsaţi libertatea de a hoinări prin hotel sau pensiune. Foarte posibil ca turiştii ceilalţi să nu fie atât de încântaţi de prezenţa lui în bucătărie, în apropierea grătarului pe care îl pregătesc sau pe canapeaua unde îşi beau cafeaua. Vom continua sfaturile şi săptămâna viitoare.

Citit 1216 ori Ultima modificare Joi, 24 August 2017 21:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.