Staţii de autobuz lăsate în voia sorţii

Staţii de autobuz lăsate în voia sorţii
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

"Viaţa liberă" continuă incursiunile pe străzile Galaţiului, pentru a vă arăta modul în care se prezintă staţiile de autobuz din oraş. De această dată, ne-am oprit la staţiile "Navrom", "Gheorghe Doja" şi "Neacşu".

Gălăţenii, tot mai nemuţumiţi de faptul că autorităţile nu iau nici o măsură în ceea ce priveşte staţiile de autobuz, ne-au trimis nenumărate sesizări pe adresa redacţiei, semnalând problemele pe care le-au întâmpinat în timp ce aşteptau autobuzul.

În staţia "Navrom", aflată peste drum de sediul AFDJ, s-a creat o situaţie cel puţin bizară. Locul destinat aşteptării mijloacelor de transport în comun este ocupat de mai multe chioşcuri, ale căror vitrine frigorifice fură din spaţiul şi aşa mic de pe trotuar. Există totuşi un mic refugiu, însă acesta pare mai mult ceva improvizat, nevând decât o bancă veche din lemn şi un acoperiş ruginit din tablă. Nici vorbă de liste cu orarele autobuzelor sau cu traseul acestora. Oamenii din zonă care sunt nevoiţi să aştepte acolo spun că nu este loc suficient pentru a se adăposti de soare ori de ploaie şi că staţia se află în starea respectivă de ani de zile.

Pe strada Gheorghe Doja, la staţia cu acelaşi nume, lucrurile stau aproape la fel de prost. Refugiu există, însă este neîngrijit şi plin de afişe publicitare rupte. Despre chioşc pentru bilete sau orarul autobuzelor nici nu putem vorbi, pentru că abia dacă se vede plăcuţa care anunţă că acolo este staţie, darămite să mai fie şi altceva pe lângă. De asemenea, pe sensul opus de mers nu mai există staţie de autobuz, iar oamenii sunt nevoiţi să meargă până la cea mai apropiată staţie, care se află la IREG.

În staţia "Neacşu", situaţia seamănă cu aceea din Port, chioşcurile ocupând spaţiul care ar fi trebuit alocat unui refugiu. În afară de tăbliţa pe care sunt scrise traseele de autobuz care trec pe acolo şi de marcajele de pe asfalt, nimic altceva nu dă de bănuit că acolo se aşteaptă mijloacele de transport în comun. Cei câţiva oameni pe care i-am găsit în staţie ne-au zis că speră ca autorităţile să amplaseze măcar o bancă, pentru că, de cele mai multe ori, autobuzele se lasă aşteptate.

Pentru alte sesizări cu privire la situaţia staţiilor de autobuz, vă aşteptăm mesajele pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..        

Citit 1863 ori Ultima modificare Luni, 28 August 2017 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.