UPDATE - Tragedie la Vânători | Un om de afaceri gălăţean s-a ÎMPUȘCAT cu arma de vânătoare. Anchetă în desfășurare

UPDATE - Tragedie la Vânători | Un om de afaceri gălăţean s-a ÎMPUȘCAT cu arma de vânătoare. Anchetă în desfășurare
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE | Un bărbat de 53 de ani, din Galaţi, a decis, joi dimineaţă, 31 august, să-şi pună capăt zilelor. Gălăţeanul Aurel Grădinaru a ales să-şi încheie socotelile cu viaţa la proprietatea sa din comuna Vânători, acolo unde avea o livadă şi îşi creştea câinii de vânătoare.

Conform martorilor, la un moment dat s-a auzit un foc de armă, dar nimeni nu a intrat în panică, pentru că se ştia că Aurel Grădinaru deţine o puşcă de vânătoare. "Am auzit un foc de armă, dar m-am gândit că îşi antrenează câinii. La un moment dat, am auzit-o pe soţia lui strigând: "Aurică, ce mi-ai făcut, Aurică, ce mi-ai făcut!". Eu m-am gândit că este atacată de câini, ea sau copilul. Când am venit în stradă şi m-am uitat, domnul Grădinaru era căzut la pământ şi se vedea prin cămaşă o pată roşie, în piept", ne-a povestit Vasile Luca, vecinul lui Aurel Grădinaru.

Vasile Luca a ţinut să precizeze că nu avea cunoştinţă că vecinul său, despre care ştia că are un restaurant în Galaţi, ar avea probleme. Dimpotrivă, ultima  dată când discutase cu el făcea planuri să repare reţeaua electrică. Bărbatul îşi pune, totuşi, nişte semne de întrebare. "El vine de obicei singur şi mai are un om care aduce mâncare la câini şi face curăţenie. Mă gândesc că o fi avut probleme, ceva. Mă întreb de ce-o fi venit în urma lui omul de curte, să dea mâncare la câini. Ei nu au colaborat, să spună care vine să dea mâncare la câini? Cum de a venit nea Ion şi l-a găsit căzut jos?", se întreabă retoric bărbatul.

Arma a fost găsită lângă bărbat

Imediat după ce Aurel Grădinaru a fost găsit căzut în curte, a fost solicitat ajutor medical. La faţa locului a ajuns un echipaj al ambulanţei, dar cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru bărbatul de 53 de ani. "Echipajul nostru a găsit un bărbat care era cu faţa în jos, fără suflare. Avea o plagă în zona pieptului, iar, după ce au expus toracele, s-a observat că este o plagă prin împuşcare, probabil prin sinucidere, cu puşca găsită lângă pacient. Echipajul nostru nu a putut decât să constate decesul şi să anunţe organele în drept, pentru cercetări şi pentru stabilirea circumstanţelor decesului. Nu existau semne de violenţă sau de luptă. Pacientul era depresiv în ultima perioadă, din relatările celor din jur", ne-a declarat doctorul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

"A fost un accident"

La faţa locului au ajuns mai mulţi prieteni ai bărbatului, acesta fiind cunoscut în mediul de afaceri gălăţean, unii dintre ei susţinând că bărbatul era abătut în ultima perioadă. Familia lui Aurel Grădinaru susţine, însă, că acesta nu avea probleme şi că totul a fost doar un accident. "Nu a lăsat niciun bilet. A fost un accident", ne-a spus, îndurerată, soţia lui Aurel Grădinaru.

Poliţiştii, din primele verificări, cred că este totuşi vorba despre o sinucidere. Ancheta va stabili însă care au fost circumstanţele ce au stat la baza acestei tragedii.

Aurel Grădinaru deţinea arma de vânătoare în mod legal.


Incident GRAV. Bărbat ÎMPUȘCAT cu arma de vânătoare | Un localnic în vârstă de 53 de ani din Vânători s-a împuşcat joi, 31 august, cu arma de vânătoare pe care o deţinea, se pare, în condiţii legale. Deocamdată nu se ştiu circumsanţele în care puşca s-a descărcat provocând-i bărbatului leziuni extrem de grave. Cert este, deocamdată, că la locuinţa bărbatului, unde s-a petrecut incindetul, s-a deplasat un echipaj al Ambulanţei şi o echipă complexă de poliţişti, care face cercetări pentru a stabili circumstanţele în care a avut loc evenimentul. Anchetatorii iau în calcul atât descărcarea accidentală a armei, dar şi un posibil act suicidal.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 19379 ori Ultima modificare Vineri, 01 Septembrie 2017 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.