Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
5 comentarii

O situaţie cel puţin bizară are loc, de câţiva ani, într-un cartier din Galaţi. O pensionară adună atât de multe gunoaie în apartamentul său încât nici măcar să intri în casă nu se mai poate.

Vecinii femeii sunt disperaţi, întrucât nu este prima dată când se întâmplă aceste lucru, pensioanara mai având un episod similar acum trei ani, când aceeaşi vecini au descoperit cu uimire ce se ascunde dincolo de uşa de lemn a apartamentului.

Ajunşi la faţa locului, în Micro 40, am putut vedea şi noi grozăvia, dar şi măsurile pe care locatarii blocului în care stă pensionara le-au luat. Aceştia au intrat, cu acordul femeii, în apartament şi au aruncat pe geam o parte din gunoi. Containerul aflat chiar sub geamurile locuinţei cu pricina nu a putut face faţă avalanşei de gunoi, aşa că mare parte dintre el s-a revărsat pe pământ, ajungând aproape de fereastra bucătăriei apartamentului de la parter.

Disperaţi de mirosul greu şi de gândacii care nu mai conteneau să iasă din casa femeii, oamenii au apelat la orice mijloc posibil pentru a încerca rezolvarea situaţiei, însă fără niciun rezultat. "Nu ştim ce să mai facem. Şi acum trei ani tot aşa fost. A venit şi fata ei, i-a făcut curat şi nimic", ne-a spus vecinul care locuieşte la apartamentul de lângă cel al femeii. Tot acesta ne-a mai spus şi că atât el cât şi ceilalţi locatari se luptă cu gândacii care le-au invadat casele.

Într-adevăr, atunci când femeia a deschis uşa, gândacii au împânzit holul scării şi au început să intre prin crăpăturile din perete. În ciuda acestui lucru, doamna nu pare deranjată nici de miros, nici de gândaci.

Resemnată, femeia la al cărui geam musteşte gunoiul aruncat al vecinei ei ne-a spus că nu are idee ce s-ar mai putea face. "Oricâtă curăţenie se face, gunoiul tot se va aduna la loc. Femeia nu poate fi luată cu forţa din casa ei, chiar dacă nu realizează sau nu vrea să realizeze că-i pune în pericol pe toţi cei din bloc."

Vecinii au făcut sesizare şi la Primărie, în speranţa că de acolo ar putea veni un ajutor, însă fără noroc. Doamna este proprietar şi nu chiriaş aşa că municipalitatea nu poate face nimic. Singurul lucru concret pe care l-au reuşit vecinii a fost să vorbească cu cei de la Ecosal, să vină să ia containerul plin de gunoi de lângă bloc.

Până una-alta, femeia continuă să locuiască în apartamentul respectiv, chiar dacă, practic, acolo e un focar de infecţie, atât pentru ea cât şi pentru cei din jur.

Citit 9076 ori Ultima modificare Luni, 04 Septembrie 2017 02:19

5 comentarii

 • postat de Katk Joi, 07 Septembrie 2017 15:12 Link la comentariu
  0
  1

  La azil fara spaga nu se poate la un centru de ingrijiri batrni nici atit eutanasiati csapa tineretu de batrini di asa li se par ca sintem prea multii si ei nu mai pot lenevi pe ce am muncit noi stea care ne cersim munca noastra de o viata si care sau folosit smecherii de ea

  Raportează
 • postat de Galatean Miercuri, 06 Septembrie 2017 12:19 Link la comentariu
  0
  1

  E evident ca doamna respectiva se afla în dificultate datorită problemelor de ordin medical pe care le are si ca ar trebui să beneficieze de asistenţa socială. Proprietarii blocului prin presedintele asociatiei din care fac parte ar trebui sa faca adresa la serviciul de asistenta sociala si la politie, precum si actiune in instanta (punere sub interdictie, evacuare etc....un avocat ar sti ce e de facut).

  Raportează
 • postat de stilmarin Sâmbătă, 02 Septembrie 2017 16:01 Link la comentariu
  12
  7

  Ar trebui izolata . Primaria sa i dea la schimb o locuinta periferca , fara vecini, si sa traiasca acolo in lumea ei.

  Raportează
 • postat de Maxim I Sâmbătă, 02 Septembrie 2017 10:45 Link la comentariu
  6
  24

  Dragii mosului, acesta este un moment cand vedem cat de bine functioneaza primaria si toate serviciile de asistenta sociala locale. Adica nu functioneaza!

  Raportează
 • postat de Sanda Sâmbătă, 02 Septembrie 2017 07:55 Link la comentariu
  5
  36

  are nevoie de asistenta medicala, fiica ei trebuie sa o interneze intr-un centru special

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.