PAMFLET | Fond de ten extern pentru Galaţi. Marile forţe, la noul sediu al Primăriei

PAMFLET | Fond de ten extern pentru Galaţi. Marile forţe, la noul sediu al Primăriei
Preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, primarul Ionuţ Pucheanu şi Donald Trump au tăiat panglica la noul sediu al Primăriei
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Titlul nu este pus la întâmplare şi mai terminaţi cu eternii Pâslaru, Dobre şi alte figuri din cauza cărora e posibil să crape tencuiala noului sediu al Primăriei Galaţi. Noul palat al lui Ionuţ Pucheanu a fost lansat la apă în prezenţa personalităţilor marcante ale planetei... Da, a fost şi Picu, sunt întrebat în şoaptă şi iată că răspund în timp real, dar sunt nevoit să repet, nu despre ei este vorba: la evenimentul de lângă Prefectură au fost prezenţi în carne şi oase Donald Trump, Emmanuel Macron şi Angela Merkel!

Vinovată, o secretară din era Marius Stan

Măgăoaia fără suflet din centrul oraşului, o coteneaţă ani la rând fără identitate, s-a transformat în ditamai sediul al Primăriei Galaţi. OK, la ce bun, dacă tot nu vor fi rezolvate problemele urbei, vor zice mai mulţi gălăţeni, iar tu te numeri printre ei. E ca şi cum ai schimba bicicleta, deşi nu ştii să mergi pe două roţi şi ţi-ai mai şi rupt un picior, o mână şi ţi-ai dislocat clavicula. Politicienii locali, oameni conştienţi, n-ar fi făcut mare tămbălău, ar fi cărat pur şi simplu mapele şi sapele în noua locaţie, dar se pare că o secretară rămasă de pe vremea lui Marius Stan ar fi trimis din greşeală invitaţii pe adresele celor mai puternici indivizi de pe planetă. Da, Angela Merkel, chiar dacă nu-l face la skandenberg pe subprefectul Mihai Manoliu, ca exemplu dat aiurea, Emmanuel Macron şi Donald Trump, fiecare cu funcţia pe care o deţine şi care nu mai are nevoie de prezentare, au găsit recent în spam o chemare la tăierea de panglică de pe strada Domnească din Galaţi. E pe Terra, ar fi întrebat, şi pentru că este un incult de poveste, preşedintele american, iar cancelarul Germaniei s-a scăpat şi mai tare: Dar parcă Brăila avea sediu, de ce ne cheamă?

Picu se gândea la Emmanuelle

Primarul Pucheanu, auzind că invitaţiile cu noul logo al urbei, a ajuns pe toate meridianele globului, s-a speriat şi l-a chemat în birou pe vicele Picu Apostol Roman, pentru a-i povesti întâmplarea, însă a constatat în câteva minute că vorbeşte la pereţi. Picu nu ştia că Trump este şeful SUA, el îl cunoştea din Singur Acasă şi cam atât... A mers iute în biroul lui Sorin Enache, celălalt viceprimar, apoi a pus la punct planul de bătaie: „Gata, n-avem ce face, îi chemăm pe toţi la inaugurarea noului sediu, inclusiv pe Pâslaru, Dobre, Durbacă şi pe ceilalţi prieteni din politica locală, doar n-o să stau singur cu doamna Angela, cu Emmanuel şi cu Donald la şampanie şi pişcoturi.” Auzind de Emmanuel, Picu i-a făcut un semn discret lui Pucheanu, crezând că se referă la celebra serie de filme erotice din anii ’80.  

"Abia am făcut un şuşu la Adjud"

Ziua dării în folosinţă a noului sediu al Primăriei a fost plină de emoţii, edilii dunăreni neştiind cum să se scuze faţă de mai-marii planetei că n-au construit un aeroport în zonă. "Am aterizat la Bacău şi am venit cu maxi-taxi, sunt şifonată din cap până în picioare. Abia la Adjud, la benzinărie, am coborât pentru şuşu", li s-ar fi destăinuit Angela Merkel, în vreme ce preşedintele-magnat Trump a venit dinspre Tulcea, acolo unde şi-a găsit loc Air Force One să aterizeze. La Macron a fost mai simplă situaţia, soţul doamnei profesoare fiind în zonă după întâlnirea cu Klaus Iohannis la Cotroceni. Cei trei le-au sugerat lui Pucheanu şi celorlalţi s-o destituie pe secretara care, neavând ce face, a învăţat să trimită e-mail-uri şi în afara ţării.

Birocraţele şi vânătorii

Pamflet în versuri

Poftiţi la bal! (II)

Pocnesc din bici... dau vlagă numai la mori private,

hlizesc şi stau prin faţă, dar umblă pe la spate...

fiindcă-s mulţi şi... vorba lui vodă... sunt aleşi

de cei cam deşi arare... şi-n rest, arar mai deşi!

Îi vezi prin limuzine cum crapă de plăcere

să vaccineze ţara... să dea contra/durere

tot ce-au furat, nemernici, aceşti plagiatori

scorniţi prin ştir, prin troscot, prin râpi... şi alte flori!

Durerea-n pălărie începe să se vadă

pe sus, pe jos, prin plânsuri, prin fum.... prin alidadă

şi alte instrumente strunite digital...!...

tuşiţi, porniţi fanfara!... poftiţi, vă rog, la bal!

Submarin Cosorescu

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului:

"Ar merge şi o benzinărie"

Politice. Oficialităţile prezente la chermeză au făcut mai multe declaraţii, dar Rubrica de Pamflet le-a cules pe cele cu adevărat importante:

Eugen Durbacă, fost primar al Galaţiului: „Păcat că nu am câştigat eu alegerile de anul trecut. Lângă sediul ăsta nou ar fi mers şi o benzinărie. Brici ar fi fost!”

Victor-Paul Dobre, liberal, un etern învins în lupta cu PSD-iştii, dar şi un prieten al lor: „Nu ştiu de ce s-au grăbit să facă acest sediu, lucrările ar fi putut trena încă vreo douăzeci de ani. Graba strică, doar ştiţi proverbul.”

Florin Pâslaru, fost parlamentar PSD, umbra lui Liviu Dragnea: „L-am întrebat pe Ionuţ dacă nu se poate să aduc şi eu televiziunea mea aici. El a zis că e pentru toată lumea, nu numai pentru TVG, dar se pare că n-a înţeles. Eu aş fi mutat televiziunea mea aici, într-un colţişor, că de mult nu mai am sediu.”

Marius Stan, primarul precedent al Galaţiului, absent la inaugurare, intervievat telefonic: „Bine că vine Donald Trump să se laude cu realizările mele! D-aia n-am venit să ciocnesc un pahar de şampanie, n-avea rost, la o adică, să-mi bată obrazul Macron că a falimentat Oţelul.”

Exces de diesel

Francezul a întrebat de "Două Babe"

În general, principalii oaspeţi ai Galaţiului la inaugurarea sediului Primăriei în care va respira aceeaşi birocraţie n-au făcut cine ştie ce declaraţii, dar a atras atenţia preşedintele Franţei, junele Macron, care a analizat cu atenţie harta oraşului. "A, dar aveţi un cartier interesant, Două Babe! Ştiţi cumva numărul lor de telefon, dar mai în secret să mi-l daţi, să nu mă audă nevastă-mea", a şuşotit Emmanuel cu primarul Pucheanu şi nu s-a potolit până nu i s-a spus că cele două doamne sunt oale şi ulcele.

De-a baba şi de-a tata

 

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria PAMFLET

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 2257 ori Ultima modificare Vineri, 01 Septembrie 2017 19:33