”Hrană pentru suflete, hrană pentru zâmbete”, campanie pentru familii nevoiaşe

”Hrană pentru suflete, hrană pentru zâmbete”, campanie pentru familii nevoiaşe
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Crucea Roşie Română continuă şi în acest an programul „Banca de alimente” de data aceasta alături şi de voluntari de la Omniasig Vienna Insurance Group. Astfel, copiii din familii nevoiaşe au putut fi ajutaţi cu alimente şi jucării, în speranţa că acest gest le va îndulci măcar puţin copilăria. 

Proiectul ”Banca de Alimente” presupune colectarea, din donaţii şi sponsorizări, de alimente greu perisabile şi distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din întreaga ţară. Alimentele se distribuie pe baza evaluărilor efectuate de către filialele Crucii Roşii, precum şi de către direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului de sector sau din judeţe.

Cei de la Omniasig au derulat şi ei o campanie internă complementară programului celor de la Crucea Roşie, denumită „Hrană pentru suflete, hrană pentru zâmbete”. Astfel, compania şi angajaţii săi din toată ţara au donat bani şi bonuri de masă precum şi alimente, îmbrăcăminte, jucării, cărţi, dar şi produse igienă pentru copiii din familii nevoiaşe. Toate aceste donaţii s-au dus către Centrul Comunitar Social Şendreni şi Centrul de zi pentru copiii proveniţi din familii aflate în dificultate din Galaţi.

Astfel, marţi, 26 septembrie, aproape 30 de angajaţi Omniasig din judeţele Călăraşi, Tulcea, Constanţa, Galaţi, Brăila şi Ialomiţa, alături de membri ai directoratului companiei (Mihai Tecău – Preşedinte Directorat, Costi Stratnic – Membru Directorat şi Mădălin Roşu – Membru Directorat), au devenit voluntari Crucea Roşie pentru o zi şi au donat pachetele cu toate aceste produse necesare către cele două centre sociale din Galaţi.

La ambele centre a fost forfotă mare în ziua când au ajuns voluntarii Crucii Roşii. Copiii, curioşi din fire, s-au adunat să vadă ce se afla în sacoşele ticsite cu bunătăţi. Aşa că, împreună cu părinţii, au aşteptat să fie strigaţi unul câte unul, pentru a se putea bucura de darurile primite.

În total 94 de copii din Galaţi, proveniţi din familii aflate în dificultate, au beneficiat de ajutoarele de la Crucea Roşie Română şi Omniasig. „Misiunea noastră, de îmbunătăţire a condiţiilor de existenţă a persoanelor vulnerabile, ar fi mult mai dificilă fără participarea voluntarilor şi a partenerilor noștri. Mulțumim pentru implicarea angajaților OMNIASIG în acest demers şi ne bucură că avem în această companie un partener de cursă lungă pentru campania Banca de alimente”, a declarat Gheorghiţă Hogea, director filiala Crucea Roşie Galaţi.

Citit 2549 ori Ultima modificare Duminică, 01 Octombrie 2017 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.