Gălăţean rămas pe drumuri, după ce i-au fost furate actele

Gălăţean rămas pe drumuri, după ce i-au fost furate actele
În foto, Daniel Stoian
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Într-o clipă de neatenţie putem să pierdem totul şi să ne trezim într-o situaţie din care cu greu mai avem şanse să scăpăm. Este şi cazul lui Daniel Ştefan Stoian, în vârstă de 49 de ani, care trece acum prin clipe grele. Bărbatul a lăsat totul în urmă, pentru a merge să muncească într-o altă ţară, însă experienţa s-a dovedit una negativă.

La început, acesta a locuit o vreme în Mazepa, însă, după moartea părinţilor, a vândut apartamentul şi a plecat să muncească în Slovacia, cu ajutorul unei agenţii de recrutare a forţei de muncă. După câţiva ani, Daniel s-a întors în România, mai exact în oraşul Dej, unde a dorit să-şi găsească un loc de muncă, însă nenorocul a făcut ca acolo să îi fie furate toate actele pe care le avea asupra sa. Autorităţile ardelene nu l-au putut ajuta cu nimic, aşa că omul a fost forţat să se întoarcă în oraşul natal. Ajuns acasă, la Galaţi, omul s-a văzut în imposibilitatea de a îşi găsi un acoperiş deasupra capului, deoarece, fără acte, nu-şi poate demonstra identitatea. Singurul lucru pe care poate să-l facă este să meargă la poliţie, pentru a-i fi întocmită o carte de identitate provizorie.

În încercarea de a găsi un loc unde să stea, măcar pentru o vreme, s-a prezentat la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost, unde însă nu a putut fi ajutat, deoarece nu mai sunt locuri libere în niciuna dintre camere. Am stat şi noi de vorbă cu directorul instituţiei, Gina Gogoţ, care ne-a confirmat că nu mai poate caza pe nimeni în centru. "Din păcate, chiar dacă am vrea să ajutăm pe toată lumea, nu putem. Avem locuri limitate. Acum, spre exemplu, e plin şi, dacă luăm peste numărul normal de oameni, riscăm să primim amendă".

Din cauza vârstei, bărbatul nu poate fi acceptat nici la unul dintre azilurile din oraş, aşa că singura opţiune care i-a rămas e să doarmă afară, sub cerul liber, şi să spere la o minune.

Daniel ne-a spus că se va prezenta în zilele următoare la Poliţie, pentru a-şi întocmi cartea de identitate provizorie şi pentru a vedea ce ar putea face în continuare, dacă va putea să îşi recupereze actele sau să i se facă altele noi.

Citit 7347 ori Ultima modificare Luni, 16 Octombrie 2017 02:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.