Cu bărbăţia la doctor

Cu bărbăţia la doctor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Reviste erotice şi DVD-uri, dar în primul rând intimitate, confort şi respect, de asta au parte, în filme, bărbaţii care fac testul spermogramei * La noi, chiar şi în clinice cu ştaif, domnii trebuie să „performeze” într-o toaletă sau, în cel mai bun caz, într-o încăpere dotată doar cu o chiuvetă, în timp ce alţi domni, nerăbdători să facă analiza, trag de uşă *

„Eram în cabinetul ginecologului, cu soţia, şi am avut o strângere de inimă când mi-a spus că trebuie să fac spermograma”, ne-a mărturisit Andrei, unul dintre bărbaţii care, pentru a depista cauzele infertilităţii de cuplu, a făcut nu mai puţin de şase teste. Nu e deloc o glumă, tot mai mulţi domni au probleme legate de capacitatea de a procrea. De mai bine de un an, Andrei şi soţia lui renunţaseră la metodele contraceptive, dorindu-şi să devină părinţi, dar bebe întârzia să apară. „E important ca bărbat să nu confunzi potenţa, capacitatea de a duce până la capăt cu succes un act sexual, cu capacitatea de a procrea. Iar într-un cuplu care îşi doreşte un copil, primul care trebuie scos din ecuaţie este bărbatul”, ne-a explicat Andrei.

De trei ori „irelevant”

Andrei a mers la unul dintre laboratoarele din Galaţi şi locul de prelevare al probei – toaleta – l-a descumpănit: „Pentru binele sănătăţii mintale al populaţiei sper că puţini pot «performa» în toaleta unei instituţii sanitare”. Noroc că era cu maşina, aproape de casă, aşa că în zece minute de la recoltare a dus păhărelul la laborator. Rezultatul „între două ape” a fost considerat de ginecolog irelevant, aşa că Andrei a repetat scenariul recoltării spermei „moral, legal şi în scop nobil”. Rezultatul? Exploziv! Putea să populeze planeta, dar medicul a fost sceptic. Diferenţele majore faţă de prima analiză au impus repetarea testului, la un alt laborator. Poveste identică, rezultat – zero! Şi apa era mai fertilă decât proba lui. Soluţia în acest caz nu putea fi decât Bucureştiul - o clinică specializată, cu preţuri duble sau triple faţă de cei 25-30 de lei cât costă spermograma la Galaţi.

N-a fost ca în filme!

„Am plecat la patru dimineaţa şi am condus până la Bucureşti unde analiza se recolta între 7 şi 8 dimineaţa. Am plătit bani grei ca să ajung într-o încăpere în care nu exista nici măcar un şerveţel sau hârtie igienică, ci numai o chiuvetă. Mai erau şi vreo trei reviste porno atât de murdare că mi-a fost frică să le ating. Oboseala şi stresul provocat de domnii care stăteau la rând să facă testul şi trăgeau de uşă şi-au spus cuvântul asupra rezultatului testului: irelevant. Aşa că am mai făcut o dată proba, tot la Bucureşti, dar, de această dată, am stat o noapte la hotel, iar dimineaţa am intrat în aceeaşi încăpere, dar dotat: şerveţele şi ceva incitant pe telefonul mobil. Rezultatul a fost mai bun. A şasea oară am făcut testul la Iaşi, la o clinică specializată, dar într-o toaletă infectă. După şase experienţe ajunsesem să am erecţie la vederea păhărelului”, spune cu umor negru Andrei.  N-a aflat, nici după trei ani de alergat din medic în medic, din clinică în clinică şi din laborator în laborator, care-i cauza pentru care nici el, nici soţia nu au putut deveni părinţi pe cale naturală. Are un sfat pentru cuplurile care îşi doresc cu ardoare un copil: „Să-şi aleagă cu grijă o clinică profesionistă, să comunice între ei şi să fie conştienţi că la un moment dat s-ar putea să trebuiască să se oprească şi să aleagă o soluţie alternativă dacă vor să devină părinţi”. Andrei şi soţia au devenit părinţi adoptând un copil.

Foto: Bogdan Codrescu

Citit 8912 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Octombrie 2011 11:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.