Procese amânate şi bani pierduţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri, la Judecătoria Galaţi ar fi trebuit judecat un dosar destul de important (nu că ar fi fost singurul), cel puţin pentru domnul Alexandru Chiricuţă. Domnul Chiricuţă aştepta termenul de ieri cu sufletul la gură, mai ales că se judecă cu familia care stă în chirie în apartamentul său pentru evacuare.

Cum ieri dosarul a fost amânat, gălăţeanul nostru trebuie să mai aştepte ceva timp până când se va putea bucura de apartamentul său. Dar, să luăm problema încetul cu încetul, de la început.

Povestea magică a apartamentului

Domnul Chiricuţă a semnat un contract de închiriere cu familia Costache încă din 2005. La un moment dat, chiriaşii i-au solicitat domnului Chiricuţă să le semneze un alt contract pe o perioadă de cinci ani, pentru că aveau nevoie de acte la Registrul Comerţului pentru înfiinţarea unei firme.

Omul, de bună credinţă a semnat acel contract, care a fost şi înregistrat la Finanţe, chiria lunară fiind de 10 lei. După ce s-au văzut cu actul în mână, chiriaşii au cam uitat de obligaţiile care le revin  - plata energiei electrice, plata întreţinerii.

Şi cum ei au uitat să plătească utilităţile, datoriile au crescut.  Drept urmare, Asociaţia de Proprietari l-a acţionat pe domnul Chiricuţă în judecată pentru recuperarea debitului de 2763,85 de lei. În timpul procesului proprietarul a recuperat 1800 de lei de la chiriaşi, asta după ce a achitat de bună voie din buzunarul propriu datoriile.

Şi cu lumina a fost problemă, chiriaşii uitând să achite facturile începând din decembrie 2006 şi până în septembrie 2008.  Ba mai mult, se pare că domnii restanţieri au fost debranşaţi de la energia electrică, dar au beneficiat de curent  tot timpul. Au achitat restanţele către Electrica şi, după o acţiune în instanţă, au obţinut rebranşarea.

Din noiembrie 2008 şi până luna trecută, chiriaşii nu şi-au mai plătit întreţinerea, suma achitată pe 6 august fiind de 2650 de lei. 

Cine e de vină?

Domnul Chiricuţă nu îşi doreşte altceva decât să fie cu plăţile la zi pentru că nu vrea să mai primească acasă citaţii şi somaţii de plată. Singura cale pe care a văzut-o pentru a-şi îndeplini dorinţa a fost calea justiţiei. A avut termen într-un proces pe data de 8 septembrie, dar dosarul a fost amânat până la sfârşitul lunii octombrie.

Gălăţeanul are proces de evacuare, care ar fi trebuit să aibă termen ieri, dar, tot din cauza protestelor magistraţilor, a fost amânat pe 30 septembrie. Pentru judecătorii gălăţeni aceste procese nu reprezintă însă o urgenţă, aşa că data când vor fi ele finalizate rămâne o necunoscută.  

Până atunci, însă, Alexandru Chiricuţă trage nădejde că nu se vor mai aduna prea multe datorii în contul apartamentului său, locuit de cei cărora le-a întins o mână de ajutor la un moment dat.

Citit 897 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.