Poliţia Locală. A început selecţia voluntarilor

Poliţia Locală. A început selecţia voluntarilor
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În cadrul Programului de Voluntariat, demarat la nivelul Poliţiei Locale, s-au înregistrat peste 40 de solicitări, însă doar 20 dintre ele vor fi aprobate.

La începutul săptămânii trecute, a avut loc şi o primă întâlnire cu o parte dintre persoanele care şi-au manifestat intenţia de a deveni voluntari în cadrul instituţiei gălăţene. Astfel, comisia de selecţionare, alcătuită din personalul de conducere al Poliţiei Locale, a intervievat, în prima zi, 16 persoane, gălăţeni care provin din toate mediile sociale (studenţi, elevi, salariaţi, şomeri).

Cei mai mulţi dintre cei intervievaţi au recunoscut că i-ar interesa, pe viitor, un loc de muncă la Poliţia Locală, domeniile vizate fiind ordinea publică, siguranţa rutieră, comerţ, mediu şi intervenţia rapidă. Media de vârstă a celor care s-au arătat interesaţi de Programul de Voluntariat este de 35 ani.

"După etapa de selecţie, în urma căreia vor rămâne un număr de 20 de persoane, voluntarii vor fi repartizaţi pe domenii de activitate. Zece dintre aceştia vor acţiona pe ordine publică, la cele cinci secţii de Poliţie Locală, doi la siguranţă rutieră, doi la intervenţie rapidă, iar ceilalţi şase voluntari vor ajunge la serviciile specializate de la nivelul instituţiei: control activităţi comerciale, mediu şi disciplina în construcţii. Luăm în calcul ca un al doilea eşalon de voluntari să îl primim anul viitor, undeva în luna februarie, dacă, în urma analizei activităţii primei grupe, rezultă că programul este benefic pentru instituţie şi comunitatea locală. Pe perioada voluntariatului, persoanele selecţionate vor avea o legitimaţie dată de Poliţia Locală, vor purta o vestă inscripţionată şi vor acţiona doar în subordinea unui poliţist local", a explicat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi. Trebuie precizat că voluntarii, înainte de a acţiona alături de poliţiştii locali, vor participa la câteva şedinţe de instruire.

Voluntarii vor fi prezentaţi opiniei publice pe 5 decembrie, de Ziua Internaţională a Voluntariatului.        

Citit 5587 ori Ultima modificare Duminică, 05 Noiembrie 2017 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.