Siderurgiştii gălăţeni protestează astăzi la Guvern

Siderurgiştii gălăţeni protestează astăzi la Guvern
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Aproximativ 250 de sindicalişti din cadrul confederaţiei Cartel ALFA, majoritatea dintre ei angajaţi din Galaţi ai ArcelorMittal Tubular Products şi ArcelorMittal, vor protesta astăzi, 7 noiembrie, începând cu ora 11,00, în faţa sediului Guvernului.

Pornit din iniţiativa lucrătorilor din ArcelorMittal Tubular Products Galaţi, singurul producător naţional de ţeavă sudată longitudinal expandată la rece, protestul siderurgiştilor vrea să atragă atenţia guvernanţilor asupra lipsei de susţinere a industriei interne de către statul român. Sindicaliştii se referă la licitaţia pentru gazoductul BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria), organizată de Transgaz, care ar putea fi afectată de importurile de ţevi la preţ de dumping din ţări din afara UE, mai exact din China. Sindicaliştii cer autorităţilor centrale şi locale să nu atribuie banii europeni din cadrul acestui proiect unor state care nu au nicio contribuţie la bugetul Uniunii Europene.

ArcelorMittal Tubular Products Galați este un producător experimentat de țeavă de calitate, sudată longitudinal. Această unitate a livrat, în trecut, țeava pentru magistrala de gaz Isaccea - Negru Voda, în lungime de 470 de kilometri, şi în prezent furnizează ţeavă de gaz pentru clienţi din toată lumea. "Din păcate, doar 0,4% din producţia noastră ajunge la clienţi din România", a spus Cosmin Toma, director general al ArcelorMittal Tubular Products Galaţi.

Citit 3349 ori Ultima modificare Luni, 06 Noiembrie 2017 23:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.