Locurile de joacă din Galați, o bătaie de joc

Locurile de joacă din Galați, o bătaie de joc

Abia la ieşire, copiii şi părinţii află că părculeţul este, de fapt, închis!
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
1 comentariu

În Galaţi, dreptul copiilor la joacă în parcuri sau locuri special amenajate pare să fi fost scos în afara legii, dacă avem în vedere faptul că, prin decizia Protecţiei Consumatorului, toate au fost închise temporar. În zona I.C. Frimu, micile părculeţe de cartier sunt, oricum, de ani de zile, lăsate de izbelişte.

Deprimant, aşa arată locul de joacă din zona blocului A2. Groapa de nisip abia se mai zăreşte din buruienile pe care nu le-a tăiat nimeni vara trecută. Gardul e mâncat de rugină, la fel ca echipamentele de joacă, ba chiar contorsionat şi rupt. Printr-una dintre spărturi am ieşit să întreb un locatar dacă e mulţumit cum arată micul părculeţ. "Când ies copiii de la şcoală şi de la grădiniţă, e plin aici! Da’ ia uitaţi câta buruiană! A rămas din vară, şi la anul se repetă! Chiar n-au o sapă?!", ne-a spus nemulţumit domnul Sava.

A aflat de la noi, cu surprindere, că spaţiul de joacă e închis şi a fost curios să afle de ce. Nici nu ar fi avut cum să ştie, pentru că anunţul privind închiderea temporară a locului de joacă este lipit pe un panou, dar nu la exterior, ci în interiorul locului de joacă! Prin urmare, doar cei care ies din locul de joacă vor afla că tocmai au folosit un loc de joacă necorespunzător!

Locul de joacă din zona blocului C5B este şi mai degradat. Vopseaua de pe echipamentele de joacă s-a dus demult, lemnul deja a putrezit, iar suprafeţele de tartan cu greu mai pot fi ghicite. Atmosfera dezolantă este completată de ceea ce a fost, în vremurile bune, o groapă cu nisip, iar acum e o mizerie.

Interesant este că, în mandatul trecut, au fost amenajate două locuri de joacă noi în zona Siderurgiştilor Vest, iar acum au fost scoase la licitaţie alte două! Oare cu ce-or fi greşit copiii din Siderurgiştilor Est?

Foto Sonia Baciu și Marius Negri:

Citit 2442 ori Ultima modificare Duminică, 12 Noiembrie 2017 18:40

1 comentariu

  • postat de Banu Gina Luni, 13 Noiembrie 2017 15:34 5.13.239.*** Link la comentariu
    0
    2

    Vă invităm si în parcul de la Turnul TV care e neschimbat de cel putin 11 ani. In Galați doar unu două parcuri arata intr un anume fel unde e aglomerat de stai asa si astepti sa se elibereze in leagăn , la tibogabe coadă ca la pâine pe vremea Lui Ceaușescu.....sint multe de spus in privința lipsei parcurilor .Toboganele din parc De la Turnul TV sunt un pericol ,F mulți copii si au luxat piciorusele ....leagane de fier numai spun ca si aici sa lasat cu lovituri cu multe , daca ar fi fost un alt material ....offf e mult de spus ,si pe vibe intereseaza? ??

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.