Gălățenii au PROTESTAT față de intenția Guvernului de a modifica legile Justiției | FOTO și VIDEO
Foto: Remus Basalic

Gălățenii au PROTESTAT față de intenția Guvernului de a modifica legile Justiției | FOTO și VIDEO
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Peste 700 de gălățeni au ieșit duminică seară, 26 noiembrie 2017, în stradă în semn de protest față de deciziile controversate luate de guvernanți în ultima perioadă. Manifestanții cer retragerea legilor Justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. Oamenii au pornit în marș din fața Prefecturii, pe străzile Domnească și Brăilei, unde au mers până la Palatul de Justiție.

Protestul a început la ora 18,00, în părculețul din fața Palatului Prefecturii. În mai puțin de jumătate de oră, numărul manifestanților ajunsese deja la câteva sute. Pregătiți cu echipamente portavoce, cu fluiere și cu pancarte, oamenii au scandat și au afișat, pentru mai bine de o oră, mesaje împotriva PSD și a liderului social-democraților, Liviu Dragnea. Apoi, cei peste 500 de manifestanți au pornit către Palatul de Justiție. Pe drum li s-au alăturat și alte persoane, astfel încât, la destinație, grupul număra mai bine de 700 de protestatari. Au fost oameni de toate vârstele, de la copii ținuți de mână de părinți, până la perechi de pensionari.

Atmosfera a fost una pașnică, aducând aminte de protestele de amploare organizate la începutul anului. Pe tot parcursul marșului poliția a întrerupt circulația mașinilor pe porțiunile de drum pline de protestatari. Cât timp au stat în fața Prefecturi și în drumul lor spre Palatul de Justiție manifestanții au scandat ”Hoţii”, ”Demisia”, ”Justiție, nu corupție”, ”Revoluția fiscală e o mare păcăleală”, ”Rușine, rușine, rușine să vă fie” sau ”Ați votat liber la furat”.

Și în restul țării au avut loc proteste similare. Așa cum era de așteptat, cei mai mulți oameni au ieșit în stradă la București, acolo unde protestul a devenit destul de tensionat în momentul în care manifestanții au fost înconjurați de numeroși jandarmi călare. Și românii din afara granițelor țării și-au anunțat intenția de a ieși în stradă, pentru a atrage și mai mult atenția asupra măsurilor controversate adoptate de Guvernul României. Protestele de duminică seară au fost organizate de 42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi de confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa.

Citit 4187 ori Ultima modificare Marți, 28 Noiembrie 2017 01:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.