Tradiție respectată de sute de gălățeni la PELERINAJUL LUMINII
Foto: Teodora Miron

Tradiție respectată de sute de gălățeni la PELERINAJUL LUMINII
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Sute de gălățeni au venit în pelerinaj, miercuri seară, la Catedrala Arhiepiscopală ”Dunărea de Jos” pentru a se închina moaștelor Sf. Apostol Andrei, ocrotitorul orașului de la Dunăre, dar și la moaștele Sf. Grigorie Decapolitul. Apoi, o parte dintre credincioși, alături  de  membri ASCOR, au pornit în procesiune, la “Marșul Luminii”. Îmbrăcaţi în tradiţionalul port popular, tinerii s-au adunat în faţa Catedralei Arhiepiscopale de unde, cu torţe şi lumânări aprinse în mâini, au pornit în procesiune până la capela „Sfântul Apostol Andrei“ a Seminarului Teologic gălăţean.
 
Procesiunea a fost condusă de IPS Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, care le-a și explicat tinerilor și credincioșilor prezenți semnificația manifestării.
 
Tinerii s-au arătat încântați că pot particpa la un astfel de eveniment și că pot duce tradiția mai departe.În timpul procesiunii, tinerii entuziaşti au intonat  troparele Sfântului Apostol Andrei şi ale Sfinţilor Martiri Brâncoveni, precum şi alte cântări bisericeşti specifice perioadei liturgice în care ne aflăm.
 
“Marșul Luminii” este o procesiune tradițională premergătoare sărbătorii Sf. Apostol Andrei. Pelerinii au străbătut drumul dintre catedrală și seminarul Teologic având torțe și lumânări aprinse în cinstea Sf. Apostol Andrei. După ce au ajuns la Seminarul Teologic, credincioșii au revenit la Catedrală pentru a se închina la moaște, care vor fi în fața Catedralei Episcopale “Dunărea de Jos” până pe 1 decembrie.
 
Citit 2326 ori Ultima modificare Joi, 30 Noiembrie 2017 01:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.