FOTBALUL GĂLĂȚEAN - la ora bilanţului | Avântul Valea Mărului, de nerecunoscut

FOTBALUL GĂLĂȚEAN - la ora bilanţului | Avântul Valea Mărului, de nerecunoscut
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa din Valea Mărului are o istorie scurtă în cel de-al treilea eşalon fotbalistic. A promovat în vara anului trecut, iar acum a disputat meciurile turului campionatului al doilea. În primul sezon a parcurs promiţător turul, pentru ca în partea a doua să explodeze. A avut opt partide fără înfrângere şi a încheiat campionatul pe locul al cincilea.

Din păcate, actualul tur de campionat se prezintă la polul opus. După 14 etape, Valea Mărului a înregistrat doar două victorii şi un egal şi, cu 7 puncte (şi golaveraj foarte slab: 26-40), se află pe penultimul loc al Seriei I. Debutul a fost tot unul favorabil, în primele două etape realizând un egal, 2-2, cu Czikszereda şi o victorie în deplasare, 2-1 la Cetate Râşnov. Ce s-a întâmplat după aceea? Au urmat etape la rând cu înfrângeri, 11 la număr, iar coborârea în clasament, perpetuă.

În discuţia avută cu prof. Ovidiu Lupu, fost jucător şi antrenor al Avântului, în prezent director al clubului, am încercat să "descifrăm" principalele motive pentru care s-a ajuns în această situaţie. "În principal, accidentările şi suspendările ne-au tras în jos. Am avut un singur roşu, în schimb a  fost o eliminare de poveste. Mijlocaşul Vârlan (titular de drept) a avut o atitudine total nesportivă, la Odorhei, pentru care a primit nu mai puţin de opt etape de suspendare. Un alt titular, Gârleanu, a renunţat la fotbal, când aveam cea mai mare nevoie de serviciile sale. Am avut parte şi de multă neşansă; cu Darabani am avut avantaj consistent pe tabelă, 2-0, dar am pierdut cu 3-4. Un alt exemplu este meciul cu Aerostar Bacău, liderul seriei; am condus cu 1-0, însă în mitanul al doilea am primit trei goluri, fără să mai înscriem. Ceva probleme au fost şi cu salariile, Consiliul Local aşteptând multă vreme banii după rectificarea bugetului judeţean. În aceste condiţii, au fost achitate drepturile salariale în proporţie de 60 la sută şi sunt promisiuni ca la începutul anului viitor se va ajunge la zi. Nu în ultimul rând, am fost dezamăgiţi de evoluţiile unor jucători, de la care aveam aşteptări mari. Toate acestea ne-au adus în situaţia la care am ajuns", a caracterizat această perioadă oficialul vălmărean.

La întrebarea noastră, "ce măsuri se vor lua?", Ovidiu Lupu ne-a spus: "În primul rând, vor fi luate măsuri imediate şi substanţiale la nivelul lotului, pentru ca finalul de sezon să ne găsească în afara zonei retrogradării. Avem câteva meciuri mai facile, dar important este ca în toate jocurile să avem o altfel de comportare".

Antrenorii Valentin Cramer, secondat de Cătălin Curteanu au avut la dispoziţie următorul lot de jucători (şase dintre ei sunt juniori): Chiriţescu, Constantinescu - Popa, Căldăraru, Cr. Frunză, Apostol, Toma, D. Voicu, Antofe, Iacob, Dodan, Anastasie,Vârlan, A. Frunză, Yurgen, I. Cristian, Marin, Condrache, Vasilache, Gârleanu, Dănăilă şi Bălan.

Citit 3061 ori Ultima modificare Vineri, 22 Decembrie 2017 16:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.