Simona Halep joacă contra unei junioare

Simona Halep joacă contra unei junioare
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pentru prima dată din postura de cap de serie 1 al unui turneu de Grand Slam, Simona Halep, liderul mondial, o va întâlni în turul inaugural de la Australian Open (15-28 ianuarie), pe tânăra australiancă, 17 ani, Destanee Aiava (locul 193 WTA, beneficiară a unui wild card), conform tragerii la sorți care a avut loc în cursul zilei de joi.

În tururile următoare, Halep le poate întâlni pe canadianca Eugenie Bouchard (T2), cehoaica Petra Kvitova (T3), iar în ”optimi”, cu Ashleigh Barty, Elena Vesnina, Naomi Osaka sau Camila Giorgi. În sferturile de finală, principala oponentă este Karolina Pliskova. Pe iberica Garbine Muguruza, cap de serie 3, aflată în al doilea sfert de tablou, Simona Halep o poate întâlni în semifinale. Muguruza va juca, în turul inaugural, împotriva franțuzoaicei Jessika Ponchet (wildcard, locul 270 WTA).

Direct pe tabloul principal, România mai are cinci jucătoare. Sorana Cîrstea (locul 37 WTA) va juca împotriva Zarinei Diyas (locul 66 WTA, Kazahstan), Irina Begu (locul 43 WTA) o va întâlni pe Ekaterina Makarova (Rusia, locul 33), Ana Bogdan (locul 111) va avea o adversară de top 15, pe Kristina Mladenovici (Franța, cap de serie 11), Monica Niculescu (locul 77) o va întâlni pe nemțoaica Mona Barthel (locul 48). Prezentă pentru prima oară pe tabloul principal al unui Grand Slam, revelația anului 2017, Mihaela Buzărnescu a fost mai puțin norocoasă, urmând să joace împotriva danezei Caroline Wozniacki (locul 2, cap de serie doi).

Pe tabloul de calificări, au avansat în turul secund, Alexandra Dulgheru (locul 188 WTA), care a trecut de canadianca de origine română, Bianca Andreescu (locul 185 WTA), scor 6-1, 6-1, respectiv Irina Bara (locul 183 WTA), care a învins-o pe Sesil Karatantcheva (locul 182 WTA), scor 7-5, 3-6, 7-5. Noaptea trecută, Dulgheru urma să joace împotriva ucrainiencei Dayana Yastremska (locul 177), iar Bara contra americancei Bernarda Pera (locul 126 WTA). Alexandra Cadanțu (locul 157 WTA) a pierdut, scor 3-6, 1-6, în fața bielorusei Vera Lapko (locul 133 WTA), în primul tur.

Pe tabloul masculin, Marius Copil, unicul român prezent în competiția de simplu, va deschide cu Gilles Simon, recent câștigător în India și un jucător cu evoluții excelente de-a lungul timpului în Australia. Dar tot în Australia l-a și învins Copil pe Simon, în unica lor confruntare anterioară, în 2014, la Brisbane.

Buzărnescu, de neoprit

La turneul de la Hobart (premii totale de 250.000 de dolari), românca Mihaela Buzărnescu s-a calificat în semifinala competiției după ce a învins-o pe americanca Alison Riske. Buzărnescu a reușit o revenire de senzație de la 2-5, 7-6 (5), ca apoi să se impună categoric în al doilea set, 6-1. ”Sunt fericită pentru acest rezultat. Cred ca am fost mai relaxată la inceputul meciului, dar m-am repliat pe finalul primului set”, a declarat Buzărnescu, imediat după meci.

În semifinală, Buzărnescu va juca împotriva ucrainencei Lesia Tsurenko (locul 43 WTA), care a trecut de belarusa Aryna Sabelenko (locul 69 WTA), scor 6-1, 6-1.

Monica Niculescu, venită din calificări, s-a retras înaintea meciului pe care urma să-l dispute cu Elise Mertens (Belgia, locul 36 WTA), contând pentru sferturile de finală de la Hobart. Românca a acuzat o accidentare la gât și a decis că este mai bine să se protejeze înainte de startul Australian Open. Anul trecut, cele două jucătoare s-au întâlnit chiar în finală, la Hobart, pe care a câștigat-o belgianca, scor 6-3, 6-1.

Citit 1719 ori Ultima modificare Joi, 11 Ianuarie 2018 22:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.