UPDATE | România, baraj acasă cu Elveția

UPDATE | România, baraj acasă cu Elveția
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE | Echipa feminină de tenis a României va întâlni formația Elveției, în perioada 21-22 aprilie, pe teren propriu, în meciul de baraj pentru Grupa Mondială a Fed Cup, protrivit tragerii la sorți de marți.


România, în Top 10, la Fed Cup. Astăzi se decide adversara de la baraj | Învingătoare în meciul împotriva Canadei, România a urcat un loc, până pe 10 în clasamentul pe ţări, dar nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi a partidelor din barajul pentru Grupa Mondială a Fed Cup.

În aceste condiţii, adversara tricolorelor va fi aleasă, astăzi, de la ora 12,00 (ora României), din următoarele echipe: Belarus (locul 4), Elveţia (locul 6), Olanda (locul 7) sau Belgia (locul 9). Cu Belarus şi Olanda va fi făcută o tragere la sorţi pentru stabilirea gazdei, cu Elvetia s-ar juca în România, în timp ce cu Belgia tricolorele ar urma să joace în deplasare. Barajul pentru promovarea în Grupa Mondiala a Fed Cup se va disputa în zilele de 21 şi 22 aprilie. Pentru România este al doilea baraj pentru promovare în prima grupă valorică, după ce în urmă cu trei ani, învingea Canada, în deplasare, după o întâlnire spectaculoasă.

Halep îşi "prezintă" sponsorul la Doha

Simona Halep, prezentă pe tabloul principal al turneului WTA de la Doha, dotat cu premii totale de 710.900 de dolari, a anunţat, luni dimineaţă, că a semnat contractul cu Nike, care astfel a devenit nou său sponsor tehnic, la aproape o lună şi jumătate de la expirarea parteneriatului cu Adidas, celălalt producător gigant de echipament sportiv. Astfel, Halep a devenit "coechipieră" cu fostul lider mondial, rusoaica Maria Şarapova.

Simona Halep nu este încă sută la sută refăcută după accidentarea de la Australian Open, iar la plecarea spre Doha a spus că prezenţa ei pe teren este una incertă. Simona Halep ar urma să joace în turul al doilea, la Doha, cu învingătoarea din duelul Ekaterina Makarova (Rusia, locul 36 WTA) şi Shuai Zhang (China, locul 34 WTA). "Voi decide la Doha dacă voi juca. Vreau să fac un antrenament mâine (n.r. - marţi) să văd cum mă simt, am înţeles că meciul meu este programat miercuri", a spus Simona Halep, la plecarea din ţară.

Monica Niculescu, locul 92 WTA - venită din calificări, a învins-o, scor 4-6, 6-4, 6-3 pe Maria Şarapova (locul 41 WTA), în turul inaugural. În 16-imi, Niculescu o va întâlni pe câștigătoarea partidei dintre Fatma Al Nabhani (Oman, locul 520 WTA, beneficiara unui wildcard) și Magdalena Rybarykova (Slovacia, locul 18 WTA). 

Pe tabloul principal al turneului mai sunt prezente alte trei românce. Mihaela Buzărnescu (locul 43 WTA) a câştigat, scor 7-5, 6-4, în faţa ucrainienei Lesia Ţurenko (locul 40 WTA), în primul tur, următoarea adversară fiind letona Jelena Ostapenko (cap de serie 6). Astăzi, nu înainte de ora 16,00, sunt programate meciurile celorlate două românce. Irina Begu (locul 37 WTA) va juca împotriva australienei Samantha Stosur (locul 44 WTA), iar Sorana Cîrstea (locul 38 WTA) o va întâlni pe Maria Sakkari (Grecia, locul 60 WTA).

Citit 1462 ori Ultima modificare Marți, 13 Februarie 2018 12:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.