România joacă barajul, acasă, cu Elveţia

România joacă barajul, acasă, cu Elveţia
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa feminină de tenis a României va întâlni formaţia Elveţiei, în perioada 21-22 aprilie, pe teren propriu, în meciul de baraj pentru Grupa Mondială a Fed Cup, protrivit tragerii la sorţi de marţi, de la Londra.

România ţinteşte promovarea în primul eşalon valoric al competiţiei, unde a mai fost în urmă cu trei ani, după ce se impusese, scor 3-2, în meciul de baraj contra echipei Canadei, la Montreal.

România a câştigat, scor 3-1, în weekend, tot în faţa Canadei, în primul tur al Grupei Mondiale II, în timp ce Elveţia a pierdut cu 3-1 întâlnirea cu Cehia, de la Praga, din sferturile de finală ale Grupei Mondiale.

În acest moment, cele mai bine cotate jucătoare din Elveţia sunt Timea Bacsinski (locul 42 WTA), Belinda Bencic (locul 73) şi Viktoria Golubic (locul 100), în timp ce România are şase jucătoare în Top 100: Simona Halep (locul 2 WTA), Irina Begu (37), Sorana Cîrstea (locul 38), Mihaela Buzărnescu (locul 43), Ana Bogdan (locul 86) şi Monica Niculescu (locul 92).

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu, consideră că echipa noastră porneşte favorită în barajul cu Elveţia. "Dacă ne uităm la clasamentul WTA, putem spune că pornim favoriţi cu Elveţia, dar trebuie să fim atenţi. Din experienţa mea, surprize pot apărea oricând. Fetele trebuie să fie concentrate la fiecare meci, indiferent pe cine au în faţă", a spus Segărceanu.

Pentru România este a şasea confruntare consecutivă de Fed Cup disputată pe teren propriu. "Cel mai mult mă bucur că jucăm acasă acest meci cu Elveţia şi sper să jucăm tot la Cluj-Napoca. Ar fi un avantaj imens să mergem din nou acolo, să avem publicul acela în spate. Condiţiile de la Cluj sunt ideale pentru pregătire, pentru meci... sala e extraordinară, iar publicul, senzaţional. Fetele s-au simţit minunat la Cluj, ca şi mine de altfel", a afirmat căpitanul-nejucător.

România şi Elveţia, egalitate

Cele două echipe sunt la egalitate în meciurile directe, 3-3. România a câştigat primul meci, în 1978, la Melbourne, în turul al doilea al Grupei Mondiale, cu scorul de 2-1, în 1980, tot în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Berlin şi în 2007, la Plovdiv, cu 2-1, în Grupa I a zonei Europa-Africa.

Elveţia s-a impus în 1979, în turul al doilea al Grupei Mondiale, la Madrid, cu 2-1, în 1983, în aceeaşi fază a competiţiei, la Zurich, tot cu 2-1, şi în 2010, în Grupa I a zonei Europa-Africa, scor 2-1, la Lisabona.

Celelalte meciuri de baraj pentru Grupa Mondială sunt: Belarus - Slovacia, Australia - Olanda şi Italia - Belgia.

În aceeaşi perioadă, 21-22 aprilie, se vor disputa şi semifinalele competiţiei: Germania - Cehia şi Franţa - SUA.

Citit 998 ori Ultima modificare Marți, 13 Februarie 2018 19:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.