Cei mai buni de la Festivalul Şahului Gălăţean

Cei mai buni de la Festivalul Şahului Gălăţean
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Peste o sută de sportivi au participat la a patra ediție a "Festivalului Șahului Gălățean", eveniment desfășurat în holul Universității "Dunărea de Jos", în organizarea Șah Club Galați, cu sprijinul Primăriei Galați, DJTS și Asociației Centrul de Inițiativă Comunitară Galați.

Competiția a fost împărțită în opt turnee, pe diferite categorii de vârstă. Turneele A, B și C au fost omologate de federația internațională de specialitate, în timp ce turneul D a fost omologat de Federația Română de Şah.

Galațiul a fost reprezentat de sportivi de la Genius, Diana, Smart, Palatul Copiilor Galați și Șah Club, care au obținut multe clasări pe primele trei locuri.

La Turneul A - open seniori și juniori, Iulian Gălățanu (Șah Club) a obținut locul 2, în timp ce Viorel Ciobau (Diana) a ocupat locul 3; totodată, aici, s-au acordat și trei premii speciale: Dragoș Antonică (Diana) - juniori, Raisa Vulpe - feminin și Gheorghe Racoviță - veterani, ambii de la Șah Club. La Turneul B (juniori Under 14), Andrei Dumitrașcu a obținut locul 1, iar  Alexandru Barbu - locul 2, la masculin și Alina Vorniceanu - locul 1, la feminin, toții fiind de la Șah Club. Tot în cadrul Turneului B, dar la sub 12 ani, primele locuri la masculin au fost ocupate de cei de la Smart: Dragoș Bucă, Rareș Antohi și Andrei Marcu. La feminin, s-a impus Diana Moisi (Șah Club). Alte rezultate: turneul C (juniori U 10), Oana Stan și Amana Cristea (ambele de la Diana) - locul 1 la feminin, respectiv, Marius Ababei (Smart) - locul 2; turneul D (juniori U 8) a fost dominat de șahiștii de la Genius: Bogdan Ursu - locul 1, Randi Galeș - locul 2 și Ștefan Patriche - locul 3.

David Tucanu (Șah Club) și Ana Maria Voicuș (Genius) au câștigat turneul E (U 6). Turneul F (CIV sub 1050) a fost câștigat de Marian Drugă (Șah Club), la seniori, în timp ce la turneele de juniori începători pe primul loc au fost: Ioan Olteanu (Șah Club) la U 16, Andrei Zaharia (Șah Club) la U 13, Mario Botez și Alexia Botez, la U 10, ambii de la Genius, Cristian Ungureanu (Smart) și Timeea Grigorescu (Palatul Copiilor Galați) la U 9, Dragoș Leu și Teodora Mitu, la U 8, ambii de la Șah Club și Ștefan Stoian (Șah Club), la sub 7 ani.

Citit 1885 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Martie 2018 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.