De la Brăila, cu caiacele pe Dunăre
Foto: Imbold Galați

De la Brăila, cu caiacele pe Dunăre
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Grupul civic "RO100 Curățăm Galațiul" și-a propus să realizeze o cursă de caiace, între Brăila și Galați, prin care să promoveze potențialul turistic al "orașului dintre ape", primul pas urmând să aibă loc pe 24 martie.

Organizatorii își doresc ca evenimentul să fie unul deschizător de drumuri, iar în fiecare an, în a patra sâmbătă din luna martie, să aibă loc o astfel de cursă, care totodată să marcheze începutul sezonului turistic la Galați.

"Credem că zona noastră are un real potenţial turistic şi că acesta trebuie valorificat. În acest context, Dunărea este o adevărată comoară pentru oraşul nostru, una de care am cam uitat, în ultima perioadă. Vă invităm să o redescoperim împreună", se arată în comunicatul organizatorilor, care sunt în parteneriat pentru această acțiune cu clubul Imbold.

Pentru cursa caiacelor sunt așteptate pe apă cel puţin 30 de echipaje, 19 fiind asigurate de către cei de la Imbold pentru politicieni, inclusiv reprezentanți ai autorităților locale. "Alături de membri ai comunităţii noastre, vom invita în caiace politicieni, jurnalişti, bloggeri, reprezentanţi ai autorităţilor şi alte personalităţi relevante la nivel local. O parte dintre invitaţi vor fi din Brăila, deoarece noi credem că cele două oraşe nu se pot dezvolta decât printr-un efort comun. Ne aşteptăm să vină şi pasionaţi ai sportului cu padela din alte oraşe, care vor fi invitaţi de partenerul nostru în această acţiune - Imbold Galaţi", precizează organizatorii.

Cursa va dura aproximativ patru ore, iar sosirea va fi pe Faleza Dunării, ca apoi să aibă loc și discuție publică despre potențialul turistic al Dunării. "Noi credem că Dunărea nu trece prin Galaţi degeaba. Ea trece pe aici gratis. Dar nu degeaba. Gratis, adică nu trebuie să investim în a aduce în oraş o astfel de oportunitate. Ea este deja aici. Trebuie doar să operăm o schimbare, în primul rând la nivel de mentalitate. Mentalitatea fiecăruia dintre noi. Dunărea trebuie să devină mai mult decât un simplu cuvânt, care nu mai spune nimic gălăţenilor. Redescoperirea Dunării poate reprezenta cheia succesului în dezvoltarea acestui oraş".

Pentru "cursa caiacelor" nu se percepe nicio taxă de înscriere, conform lui Doru Maximilian, reprezentantul "RO100 Curățăm Galațiul".

Clubul Imbold este cunoscut în rândul iubitorilor de sport și natură prin cursele pe care le face în mod frecvent atât pe Dunărea gălățeană, cât și în Deltă, dar și pe apele din jurul Galațiului. Cel mai reprezentativ membru al Imbold este Valerică Rîmbu, care anul trecut a străbătut în caiac întregul curs al Dunării, de la izvoare până la vărsare, însoțindu-l pe înotătorul amator Avram Iancu.

Citit 3409 ori Ultima modificare Marți, 13 Martie 2018 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.