Gălăţeni la maratonul de la Mamaia

Gălăţeni la maratonul de la Mamaia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

"Maratonului Nisipului", competiţie atletică ajunsă la a cincea ediţie, s-a bucurat de o participare numeroasă, cu sportivi din mai multe ţări europene, dar şi din SUA şi America de Sud. În această companie, la startul întrecerilor s-au prezentat şi peste 30 de atleţi gălăţeni "amatori", care au concurat în una din cele trei probe: maraton (42,195 km), semimaraton (21 km) şi 10,5 kilometri.

Traseul a fost cel clasic, între Mamaia şi Năvodari, alergându-se pe nisipul de la malul Mării Negre, aspect care a amplificat semnificativ dificultatea. "Cred că a fost prima dată când, în timpul alergării, am gândit că e cazul să renunț. Foarte greu, 21 km de nisip ofticat că îl calc în picioare. Marea a fost fascinantă", a povestit Anda Vieru, care s-a clasat pe locul al doilea la semimaraton, categoria de vârstă 40-49 de ani, şi pe locul al cincilea la open (clasamentul general al tuturor alergătorilor, indiferent de vârstă). La festivitatea de la final, au mai urcat pe pdoiumul de premiere şi alte trei gălăţence: Floricica Neacşu, la maraton - locul 3 la open şi locul 1 la 50-59 de ani, Daniela Ciocan (mama promiţătoarei atlete junioare Rebeca Ciocan), la 10,5 km - locul 2 la open, locul 1 la 40-49 ani, şi Violeta Spanache, la semimaraton - locul 3 la 40-49 ani.

Clasări notabile au fost şi în întrecerile masculine. La 10,5 km, au fost mai mulţi gălăţeni pe podiumul de premiere: Laurenţiu Cobzaru - locul 1 la 30-39 ani (al patrulea la general), categorie unde pe podium au urcat alţi doi gălăţeni, Alin Chiriţă şi Daniel Coca, în timp ce profesorul Marius Nicoară a fost primul la 50-59 ani.

La semimaraton, s-a remarcat Culai Voicu, clasat pe locul 2 la 50-59 ani şi pe 7 la general. La maraton, Cătălin Brăila a fost la doilea la 60-69 ani, iar Adrian Preda a terminat pe locul 4 la 30-39 ani (locul 14 la open). Felicitări merită din plin şi Florin Dumitru, care a terminat cursa de maraton, ca şi Mihaela Tecuţă, Mihaela Milea, Camelia Gheorghiu (10,5 km), Laurenţiu Istrate, Octavian Chemer, Doru Paraschiv, Ionel Prescorniţiu, Alexandu Voinea, Lucian Neacşu (toţi la 10,5 km), Cristina Răpişcă, Ciprian Lipsă, Ciprian Talabă, Gabriel Turtă şi George Lipieanu (semimaraton).

Citit 3337 ori Ultima modificare Luni, 26 Martie 2018 21:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.