Gladiators Dunărea, victorie în faţa slovacilor

Gladiators Dunărea, victorie în faţa slovacilor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Al patrulea turneu Carpathian Junior Hockey League (CJHL) din acest sezon s-a desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Patinoarul "Dunărea". Şase echipe de juniori mari (sub 18 ani) din Ucraina, Polonia, Slovacia, România, dar şi din Statele Unite ale Americii, au demonstrat că hocheiul are viitor în centrul şi estul Europei.

Chiar dacă au avut statut de invitat şi au jucat în afara competiţiei, Spartanii din Boston au adus un plus de valoare competiţiei. În faţa unor adversare redutabile, juniorii de la "Gladiators" Dunărea Galaţi (foto) au avut evoluţii bune, reuşind să şi câştige una dintre partide, 5-2 cu slovacii de la MSKM Trebisov.

Cristi Munteanu, antrenorul echipei gălăţene, a spus că aducerea unui astfel de turneu la Galaţi este o mare realizare. "Este un mic obiectiv îndeplinit, pentru mine e o mare realizare. Indiferent de numărul de puncte acumulate, faptul că joci cu adversari puternici înseamnă creştere valorică. Este şi o satisfacţie personală, îmi arată că putem şi mă motivează să fac lucruri şi mai frumoase", a declarat tehnicianul gălăţean.

Peter Klocanka, directorul CJHL, a subliniat că se vede faptul că această competiţie începe să îşi atingă scopul, creşterea valorică a tinerilor hocheişti: "Cred că e un nivel destul de bun, este mai ridicat decât anul trecut, când am început competiţia. Echipele au crescut şi cred că totul merge spre bine".

Turneul a avut şi un observator al Federaţiei Internaţionale de Hochei (IIHF), slovacul Vladimir Mihalik, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa organizatorilor gălăţeni. "Turneul acesta a fost organizat foarte bine. Sunt surprins plăcut de nivelul jocurilor, m-au surprins şi nişte jucători care au evoluat foarte bine. A fost şi ceva nou pentru mine, iar pentru acest nivel totul a fost foarte bine organizat, suntem foarte mulţumiţi", a declarat Vladimir Mihalik.

Carpathian Junior Hockey League este o competiţie organizată între echipe de juniori din centrul şi estul Europei, la două categorii de vârstă, Under 16 şi Under 18, care se desfăşoară sub formă de turnee găzduite pe rând de formaţiile care fac parte din ligă. Galaţiul a organizat pentru prima dată un astfel de turneu.

Citit 1843 ori Ultima modificare Luni, 26 Martie 2018 21:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.