Phoenix, a treia victorie consecutivă în faza secundă

Phoenix, a treia victorie consecutivă în faza secundă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE: Phoenix a câștigat, scor 94-62 (45-32), în fața formației Dinamo, în meciul contând pentru etapa a treia din faza secundă a Ligii Naționale (grupa 7-12). În urma acestui rezultat gălățenii au urcat pe primul loc al grupei (13 victorii, 12 înfrângeri), cu un punct mai mult decât contracandidata directă, SCM U Craiova, dar care are un meci mai puțin jucat ca urmare a retragerii echipei BC Mureș Tg. Mureș. SCM U Craiova (13 victorii, 11 înfrângeri) va juca vineri, cu Timba Timișoara. 

Cel mai bun jucător al echipei Phoenix a fost Artino, cu 19 de puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă. Ceilalți realizatori au fost: Miller 16 puncte, 4 ”assists”; Hadzifezovici 14 p, 3 r, 1 a; Măciucă 12 p, 4 r, 4 a; Pavlovici 10 p, 9 r; D. Andrei 9 p, 1 a; Grecu și Kalve - câte 4 p, Stan 3 p, Săbău 2 p și Petrișor - un punct.  

Phoenix va avea etapă liberă - trebuia să joace vineri cu mureșenii, astfel că ”derbiul” pentru primul loc în grupă se va da pe 11 aprilie, pe teren propriu, cu SCM U Craiova.


Echipa masculină de baschet Phoenix Galați va juca, astăzi (ora 17,00), cu Dinamo, în deplasare, într-un meci contând pentru etapa a treia din faza secundă a Ligii Naționale (grupa 7-12). Phoenix, care vine după două victorii consecutive, se află pe locul 2 în grupă (cu 36 de puncte), în timp ce bucureștenii ocupă ultimul loc, cu o singură victorie. În sezonul regulat, Phoenix s-a impus categoric în fața dinamoviștilor, cu peste o sută de puncte marcate, 102-61 la București și 110-46 la Galați.

Antrenorul Florin Nini este încrezător în jucătorii săi, mai ales în urma prestațiilor din ultima perioadă. "Matematic, suntem calificați, indiferent de rezultatele pe care le vom înregistra în continuare, dar acest lucru nu ne va face să ne relaxăm și vom fi în continuare înfometați de victorii. Mergem la Dinamo, unde va fi o victorie mai facilă, datorită lotului", a declarat tehnicianul gălățean.

Dragoș Andrei, unul dintre românii de bază ai echipei gălățene, a precizat că fiecare meci din această fază este la fel de important pentru Phoenix. "Ne antrenăm foarte intens pentru play-off căci ne așteaptă meciuri foarte grele (n.r. - cu una dintre ocupantele locurilor 1 sau 2, în funcție de cum încheie Phoenix faza secundă). Vom trata cu seriozitate și acest meci și sper să intrăm foarte bine în joc, să îl închidem mai devreme și să dăm șansa și celor mai tineri să prindă minute, pentru că merită", a concluzionat Andrei.

Citit 855 ori Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2018 22:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.