Futsalul, batjocorit! Bolnavii închipuiți de la Informatica Timişoara și-au trimis juniorii să simuleze accidentări la Galaţi
Foto: Sonia Baciu

Futsalul, batjocorit! Bolnavii închipuiți de la Informatica Timişoara și-au trimis juniorii să simuleze accidentări la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Non-combat în ultimul meci al sezonului regulat din Liga I de futsal din partea echipei Informatica Timişoara, care şi-a trimis doar şapte jucători, dintre care patru sunt juniori, în deplasarea de la Galaţi. Însoţiţi de secundul Daniel Rupa pe post de principal, aceştia nici măcar n-au terminat partida cu formaţia locală United.

 Jucătorii echipei timişorene au început să iasă de pe terem, sub pretextul unor accidentări, încă înainte de pauză. A doua repriză a fost începută în numai patru jucători, iar după două minute şi jumătate au mai părăsit terenul alţi doi. Cum numărul minim permis de regulament este de trei jucători, arbitrii Sorescu şi Gherman au trebuit să oprească meciul şi să treacă în foaia de joc victoria cu 10-0 pentru United Galaţi.

Cei de la United au acuzat că echipa adversă a venit cu intenţia de a nu terminat meciul, cel puţin unele din accidentări fiind considerate simulări. „Cădeau după duel umăr la umăr şi se văitau de dureri la gleznă”, a spus jucătorul gălăţean Andrei Apostol.

Preşedintele clubului gălăţean, Toader Ștefu, este de părere că echipa din Timișoara ar trebui aspru sancționată de către FRF, pentru desconsiderarea competiției.  „Au trimis aceşti copii ca mieii la tăiere, este o rușine pentru futsalul românesc. Echipa din Timișoara se cam joacă cu competiția și cred că ar merita sancționată dur pentru ceea ce s-a întâmplat. Nu au tratat competiția cu fair-play și cred că federația nu mai poate proteja asemenea elemente”, a declarat Ştefu.

Portughezul Vitor Hugo, antrenorul principal de la United, a spus că a activat în campionate din opt ţări, dar cu o astfel de situaţie nu s-a mai întâlnit. „Sunt trist, pentru că iubesc futsalul şi nu mi se pare normal ce au făcut. Şi-au bătut joc de aceşti copii. Am jucat ca profesionist 15 ani, am şapte ani ca antrenor, am fost în opt ţări din Europa şi nu numai, dar aşa ceva nu am mai văzut. Îmi cer eu scuze iubitorilor de futsal, pentru ce au făcut alţii”, a declarat tehnicianul echipei gălăţene, fost campion al României.

Acesta a fost un nou episod  din povestea conflictuală în care sunt implicate Informatica Timişoara şi United Galaţi, începută la meciul din turul campionatului. Atunci, United a ajuns în Timişoara, dar gazdele au invocat îmbolnăvirea  mai multor jucători şi iniţial au obţinut amânarea. Gălăţenii au susţinut că a fost vorba de bolnavi închipuiţi, mai ales că în ziua următoare ar fi văzut unii dintre jucătorii de la Informatica într-un bar, cu berea în faţă. A urmat memoriu depus la FRF de United şi un adevărat război al declaraţiilor şi totodată pe la comisiile federale. Jocul a fost reprogramat, dar de data acesta nu s-a mai prezentat United, care a invocat lipsa unei decizii la reclamaţia sa. Iniţial, Comisia de Disciplină a decis meci pierdut prin neprezentare  pentru United, dar în urmă cu trei zile clubul gălăţean a avut câştig de cauză la Comisia de Recurs, care a hotărât joc pierdut cu 5-0 de Informatica. Cu cele trei puncte primite în urma acestei ultimei decizii, United avea asigurat locul doi la finalul sezonului regulat, astfel că meciul de la Galaţi nu a mai avut nici o miză.

 

Citit 3477 ori Ultima modificare Duminică, 08 Aprilie 2018 13:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.