HANDBAL feminin | Victorie uriaşă în contul gălăţencelor

HANDBAL feminin | Victorie uriaşă în contul gălăţencelor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un meci de importanţă capitală a avut loc la Galaţi, între două formaţii aflate în mare suferinţă de puncte: CSU Danubius şi „U” Cluj-Napoca. „Un meci de care pe care”, aşa cum îl caracteriza antrenorul Valeriu Costea. Şi scorul ne-a fost net favorabil: 28-19 (15-13).  

La ora partidei, tribunele Sălii Sporturilor „Dunărea” erau bine populate, semn că publicul gălăţean a receptat apelul jucătoarelor echipei favorite. Şi a început importanta confruntare. Un sfert de ceas combatantele au mers cap la cap, cu un pas în faţă pentru clujence. Acestea au condus cu 2-1 şi chiar cu 5-2 (min.9), dar fetele noastre au revenit de fiecare dată. Egalarea s-a produs în min. 17, prin Taivan: 7-7, apoi a fost 8-8, pentru ca în min. 18, gălăţencele să treacă pentru prima dată în avantaj pe tabele de scor. S-a făcut 10-8 şi 12-10, dar şi 12-12 şi 13-13, după care a marcat, din nou, Taivan, pentru 14-13, iar la cabine s-a intrat cu un ecart de două goluri: 15-13. O repriză strânsă, 30 de minute de mare luptă în care elevele lui Costea au făcut un mare consum de energie. Chiar dacă a fost o dispută aspră, aceasta s-a dus în spiritul sportivităţii, arbitrii neacordând nicio eliminare şi niciun „7 metri”.

Aşteptată cu legitim interes, repriza a doua a fost entuziasmantă. Organizându-şi din ce în ce mai bine defensiva şi demonstrând mai multă concentrare pe semicercul advers, gălăţencele au înscris gol după gol, în min. 37 tabela arătând 19-13. Fetele noastre nu au luat piciorul de pe acceleraţie şi ecartul s-a mărit permanent: 22-15 (min. 44), 24-17 (min. 52) şi 28-19 la fluierul final. În mitanul al doilea s-au derulat o sumedenie de evenimente. Au apărut şi aruncările de la 7 m, au fost şi două eliminări (2-2 la minute în afara terenului). Clujul a avut trei asemenea aruncări, niciuna transformată (două apărate, una ratată), în timp ce gălăţencele le-au fructificat la maximum: două, ambele convertite în goluri. Să mai spunem că extrema Clisu (ca şi Taivan în finalul primei reprize), a „prins” câteva minute extraordinare, fructificând trei acţiuni într-o perioadă foarte scurtă de timp.

Câteva flashuri după minutul 60: Iulia Artean Stroia (căpitanul echipei): „Ne-am dorit foarte mult un astfel de succes. Astăzi, s-au spart toate ghinioanele.  Andreea Taivan: „Astfel, ne vom juca şansele până la capăt”, Valeriu Costea: „Ştiam că ne aşteaptă un joc foarte greu; fetele s-au autodepăşit şi au obţinut un succes deosebit. După calculele noastre, credem că vom ajunge la baraj”.

Echipa aliniată: Elena Şerban, Emilia Anghel, Roxana Caragea – Cristina Clisu – 3 goluri, Cristina Marcu, Denisa Şelever 3, Daciana Balaban 2, Nicoleta Safta 3, Alla Şeiko 4, Andreea Mihart, Andreea Taivan 6, Iulia Stroia 2, Andreea Beleska, Dajana Jovanoska, Elena Livrinikj 5 şi Tamara Bokorici.

Bun arbitrajul cuplului Bogdan Stark (Bucureşti) – Romeo Ştefan (Ploieşti).

Situaţia la zi din subsolul clasamentului se prezintă astfel: 10. Slatina 23p, 11. Galaţi 21 p, 12. „U” Cluj 20 p, 13. Slobozia 17 p, 14. Rapid Bucureşti 12 puncte. Mai sunt de jucat meciurile a două etape.

Citit 1569 ori Ultima modificare Luni, 07 Mai 2018 16:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.