FINALA Ligii I la futsal începe luni, la Galați. Succes, UNITED!

FINALA Ligii I la futsal începe luni, la Galați. Succes, UNITED!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE: Federația Română de Fotbal a respectat cererea celor de la United Galați și a programat primele două jocuri ale finalei pentru luni și marți (14 și 15 mai), de la ora 18,30 în ambele zile.


Echipa gălăţeană United avea nevoie de cel puţin un egal în meciul decisiv, din deplasare, cu FK Odorheiu Secuiesc, pentru intrarea în marea finală a campionatului şi l-a obţinut după un joc foarte intens. S-a terminat cu scorul de 3-3 şi astfel United a câştigat grupa semifinală, urmând să joace ultimul act al Ligii I, al doilea sezon consecutiv.

De parcă nu ar fi fost de ajuns tensiunea generată de miza uriaşă a partidei, suporterii echipei gălăţeni au avut de suferit, marţi seara, şi de pe urma anulării transmisiei video de pe youtube, motivată de gazde de căderea conexiunii la internet. Astfel, veştile de la Odorheiu Secuiesc au venit rar, obţinute prin căutări intense în mediul online, mai greu ca pe vremea statului cu urechea lipită de radio.

S-a început de la „2-0 pentru Odorhei”, anunţat de cineva din sală pe chatul canalului unde ar fi trebuit să fie „live-ul”, apoi a marcat Crăciun şi la 2-1 speranţele au revenit la cote normale. A venit şi egalarea, cu o execuţie superbă a lui Varela, minge săltată peste portar, dar cu câteva secunde înainte de pauză gazdele au revenit în avantaj. Nu l-au păstrat prea mult, în primul minut din partea a doua United egalând din nou, prin Laşcu din „liberă” de la 6 metri dictată în urma unui fault făcut de portarul Grigoraş. S-a continuat cu o luptă dârză, istovitoare fizic, United reuşind să ţină scorul nemodificat până la fluierul final. Astfel, cei de la United au fost răsplătiţi şi pentru puterea de luptă şi de a crede până-n ultimele secunde din meciul tur, de la Galaţi, când au revenit de la 1-4 când mai erau doar trei minute şi au egalat în ultimele secunde. Altfel, egalul scos acum n-ar fi fost de ajuns.

„Tot respectul pentru toţi jucătorii de pe teren, din ambele echipe. S-au dăruit incredibil, la final abia mai stăteau în picioare. Felicitări şi admiraţie pentru băieţii noştri, au reuşit în condiţiile unei săli cu tribune pline şi un vacarm total. Iată că, în sfârşit, jucăm şi noi cu Timişoara în acest sezon”, a declarat Toader Ştefu, preşedintele clubului gălăţean făcând trimitere şi la celebrul scandal din acest sezon dintre United şi cei de la Informatica Timişoara, care a dus la un singur joc direct până acum, dar şi acela un simulacru, cu Informatica trimiţând juniorii pe teren şi întrerupt, în minutul 23, din cauza rămânerii acestora fără numărul minim de jucători pe teren prevăzut în regulament.

Cei de la Informatica au câştigat cu 5-3 „decisivul” de pe teren propriu cu Autobergamo Deva din cealaltă grupă, astfel că finala va fi United Galaţi - Informatica Timişoara. Se va juca după sistemul cel mai bun din maximum cinci meciuri, iar United va avea avantajul terenului propriu la al cincilea joc, dacă se va ajunge până acolo, datorită clasării superioare în sezonul regulat. Primele două partide ale finalei se vor disputa la Galaţi, FRF anunţând provizoriu programarea pentru duminică şi luni (13 şi 14 mai), dar cei de la United au solicitat să se joace luni şi marţi, de la ora 18,00, fiind în aşteptarea unei hotărâri finale, în funcţie şi de doleanţa celor de la Digisport, care intenţionează televizarea.

"Le mulțumesc coechipierilor, împreună suntem pe drumul spre marele triumf. Toți au dat maximum și rezultatul a venit. Acum, odihnă și concentrare la finală"

Wellington Henrique

jucător United Galați

Citit 1628 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Mai 2018 21:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.