Rezultate onorabile pentru handbalul gălățean

Rezultate onorabile pentru handbalul gălățean
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

S-a încheiat sezonul și pentru echipele alcătuite din junioare IV (12-13 ani). La Reșița s-au disputat meciurile turneului final, la care au fost prezente cele mai valoroase 16 echipe de la această categorie de vârstă. Între acestea, pe parcursul celor patru zile de dispute aprige, s-au numărat și două dintre formațiile gălățene.

O clasare onorabilă au reușit fetițele Clubului United, echipă care în sezoanele anterioare a ajuns și la medalii, chiar la cele de campioane în 2015 și 2016, pentru ca anul trecut să termine pe locul al patrulea. Anul acesta au încheiat pe locul al optulea, poziția fiind explicată de antrenoarea Sanda Asandei. "Indiscutabil, un turneu deosebit de puternic, cu cele mai bune echipe din handbalul juvenil. Cu puțină șansă, puteam ajunge și mai sus. În ultima parte a competiției am jucat fără Miruna Codreanu, căpitanul echipei noastre, și acest lucru s-a resimțit în evoluția fetelor. Totuși, locul opt este o performanță, dacă ținem cont că în competiție au luat parte peste o sută de echipe", a concluzionat antrenoarea.

Iată și rezultatele înregistrate de United: în grupă, 28-23 cu Phoenix Baia Mare, 20-24 cu CSM București, 23-21 cu LPS Banatul Timișoara. În fazele următoare au fost: 12-18 cu CSS Bacău, 13-19 cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, 25-28 cu CSM Ploiești și 18-25 cu Corona Brașov.

Lotul prezent a fost alcătuit din jucătoarele: Bianca Barbu, Diana Jora - Miruna Codreanu, Dorina Pelin, Maria Bălănică, Andreea Radu, Anais Soare, Cosmina Dănilă, Denisa Iorga, Bianca Trincă, Daria Dabija, Oana Dobre, Andreea Popovici, Riana Munteanu, Roberta Flondor, Cristina Dragu, Patricia Haras și Iris Baștină.

Cu o echipă mai puțin galonată, cu o prezență în premieră, CS Școlar Galați s-a clasat pe 14 din 16 echipe. Dar important pentru aceste fetițe este calificarea la un turneu final, care este deja o performanță. Lipsite de experiența meciurilor cu încărcătură, "școlărițele" au obținut o victorie, 17-15 cu CSS Petroșani și șase înfrângeri, dintre care în două s-a pierdut la limită, 18-20 cu Tricolorul Breaza, 25-26 cu Viitorul Cluj (în meciul de clasament), 14-25 cu Corona Brașov, 12-22 cu Liceul Teoretic "Traian Vuia" Reșița, 14-26 cu LPS Vaslui și 13-22 cu Viitorul Cluj.

"Marele nostru câștig este calificarea la acest turneu final, care poate aduce multă experiență, Ne vom strădui să amplificăm prezențele noastre în fazele superioare ale competiției", ne-a spus antrenoarea Adina Oprea, care, împreună cu Luminița Stroe, pregătesc aceste jucătoare dornice de performanță.

Lotul deplasate la Reșița: Alexia David, Teodora Mighiu, Bianca Dragomir, Carla Basso, Ana Maria Breaz, Alexandra Comănescu, Roxana Daju, Alexia Mocăniță, Andreea Păun, Amalia Dănilă, Marina Aron, Elena Bârlădeanu, Beatrice Dediu și Emma Sârbușcă.

Citit 1364 ori Ultima modificare Luni, 18 Iunie 2018 20:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.