Un gălățean, campion național la triatlon
Foto: Radu Cristi

Un gălățean, campion național la triatlon
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În weekendul trecut, la Snagov, s-au desfășurat Campionatele Naționale de Triatlon Supersprint, eveniment ce a reunit la start peste 200 de sportivi. Printre aceștia s-au aflat și opt gălățeni, de la cluburile Danube Swim Galați (antrenor Gabriel Constantinescu) și Aqua Sport (antrenor Mihaela Hodină).

Din rândul gălățenilor, cea mai bună reprezentare în competiție a avut-o cadetul Albert Stratulat, care a încheiat pe primul loc cursa de 400 m înot, 10 km ciclism și 2,5 km alergare.

Albert Statulat și-a făcut debutul la astfel de competiții în urmă cu trei ani. "A început la Tulcea, cu o bicicletă împrumutată, dar cu foarte mult curaj, reușind o clasare în primii opt. Anul trecut, la Titans, s-a clasat pe locul al patrulea, după o lungă toxiinfecție alimentară, iar la concursul de la Tulcea a fost primul cadet român ajuns la linia de sosire. În Cupa Federației, a terminat pe locul al cincilea, iar toate aceste rezultate l-au detereminat să muncească mai mult și să își demonstreze că poate mai mult", a declarat Gabriel Constantinescu, antrenorul lui Albert.

Alte rezultate notabile au fost înregistrate de: Denisa Tufaru - locul 3 la copii 9-10 ani (150 metri înot, 5 km bicicleta și 500 metri alergare) și Teodora Mihai - locul 4 la copii 11-13 ani (250 metri înot, 5 km bicicletă și 1,25 km alergare), ambele de la Aqua Sport, respectiv, David Ragea - locul 3 la copii 11-13 ani și Delia Dudău - locul 4 la cadeți, de la Danube Swim Galați.

De la Aqua Sport au mai fost următoarele rezultate: Maria Radu (2006) - locul 7, Raluca Boboc (2006) - locul 10 și Răzvan Hodină (cadeți) - locul 18.

Conform noilor reglementări ale Federației Române de Triatlon, la categoriile copiilor nu se întocmesc clasamente și nu se cronometrează timpii concurenților, toți fiind premiați cu diplome și medalii de participare.

Altfel, Albert Stratulat va concura la finalul săptămânii la "Triatlon Titans" la București, alături de Eva Stefanopol (copii 9-10 ani) și Delia Dudău (cadetă).

"TitansTriatlon" este denumirea Cupei Europene de triatlon pentru juniori și este, în același timp, etapă premium a circuitului național de triatlon de șosea, Cupa României Bittnet RTS 2018.

 Foto: George Bondei

Citit 3414 ori Ultima modificare Joi, 21 Iunie 2018 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.