Echipa de VOLEI Arcada a transferat doi campioni

Echipa de VOLEI Arcada a transferat doi campioni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După primul transfer de marcă - cel al croatului Ivan Raici - la Arcada s-au parafat documentele pentru alţi doi jucători. Este vorba despre doi proaspăt campioni naţionali cu echipa ploieşteană Tricolorul Liceul "Mihai Viteazul", care este şi câştigătoare a "Cupei României". De notat că ambele performanţe au fost dobândite chiar în dauna grupării gălăţene.

Primul dintre jucătorii transferaţi este Julian Bissete (foto, numărul 6), în vârstă de 27 de ani, 1,98 m, 92 kg. Acesta este din Santa Lucia şi joacă pe postul de centru. În afară de campionatul ţării sale, Julian a mai evoluat în Franţa şi Grecia.

Al doilea voleibalist "găzar" care va ajunge la Galaţi este Jose Carasco Angulo, din Venezuela. Acesta are o bogată experienţă competiţională, la cei 29 de ani ai săi, are 1,95 m şi 89 kg. Evoluează pe postul de coordonator. Ultimele două sezoane l-au găsit în lotul Tricolorului, mai înainte fiind prezent în campionatele Finlandei, Ciprului şi Libanului. Deşi a jucat foarte mult "afară", are o perioadă consistentă şi în campionatul venezuelean. Reprezintă, în continuare, voleiul din ţara sa, fiind component al Naţionalei Venezuelei, cu care a fost prezent la Campionatul Mondial, Cupa Mondială şi Liga Mondială.

Uşor, uşor, viitorul lot al echipei Arcada prinde contur. În afara celor trei transferuri de ultimă oră, Ivan Raici, Julian Bissete şi Jose Carasco Angulo, în lot se regăsesc şi câţiva jucători din vechea garnitură, precum "liberoul" Adrian Feher, Liviu Cristudor şi juniorii Silviu Grigoraş, Marius Apostu şi Alexandru Lefterache, care se vor pregăti alături de seniori.

Cum antrenamentele în vederea noului sezon competiţional vor demara tocmai în luna august, iar Campionatul Diviziei A1 va debuta pe 13 octombrie, conducerea clubului şi stafful tehnic (deocamdată alcătuit doar din antrenorul principal Nicuşor Harabagiu) au suficient timp pentru a rezolva toate problemele, până în cele mai mici amănunte.

Formaţia noastră are deja o istorie a ei, fiind recunoscută printre fruntaşele voleiului românesc. A luat fiinţă în 2012, a promovat imediat în primul eşalon, pe care l-a "slujit" cu mare grijă. În primul an, s-a clasat pe locul 7, pentru ca apoi poziţionările în clasament să urmeze o curbă ascendentă: locul 5, locul 3 de două ori la rând şi, în sezonul trecut, locul 2 şi aureola de vicecampioană, precum şi locul secund în Cupă.

Citit 1707 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iunie 2018 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.