Mila 80 sărbătorește Dunărea

Mila 80 sărbătorește Dunărea
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

”Cupa Dunării de Jos” este o competiție sportivă privată, organizată de Clubul Sportiv Nautic Mila 80 Galați, în parteneriat cu Primăriile Galațiului și Brăilei, care cuprinde trei probe - maraton, semimaraton și sprint (2 km), evenimentul urmând să se desfășoare în perioada 29 iunie - 1 iulie. Ambarcațiunile acceptate sunt: caiac/canoe sprint sau tură, bărci open și placă SUP.

Punctul de start pentru proba de maraton va fi în localitatea Gropeni jud. Brăila (ora 10,00), pentru proba de semimaraton, startul va fi în Brăila, în portul de ambarcațiuni mici (aproximativ ora 11,30). Sosirea concurenților de maraton şi semimaraton va fi la Galați, pe Faleza Inferioară a Dunării în dreptul foișorului. Concursul de sprint se va desfășura duminică, începând cu ora 11,00, și va consta în traversarea Dunării (aprox. 2 km dus/întors), din dreptul scărilor de la Elice Faleza Inferioară a Dunării Galați. Doritorii trebuie să aibă vârsta peste 16 ani, să fie apți de un efort considerabil și să achite taxa de înscriere de 50 de lei (taxa poate fi achitată prin virament bancar în contul RO59BRDE180SV19585131800 deschis la BRD Galați).

Sâmbătă, de la ora 11,00, la Foișorul albastru, va fi o expoziție foto a gălățeanului Valerică Râmbu, cel care în 2017 a parcurs Dunărea, alături de Avram Iancu, de la Izvoare până la vărsare, precum și expoziția echipamentului de expediție folosit de Râmbu. În continuarea expoziției, copiii vor putea participa la concursuri de desenat cu tematică, precum și la un concurs de confecționat bărcuțe de hârtie.

Citit 2137 ori Ultima modificare Marți, 26 Iunie 2018 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.