Simona Halep, învinsă în turul al treilea la Wimbledon

Simona Halep, învinsă în turul al treilea la Wimbledon
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE: Simona Halep a fost eliminată în turul 3 de la Wimbledon de taiwaneza Su-Wei Hsieh, scor 6-3, 4-6, 5-7. După un prim set câștigat cu ușurință de către româncă, setul al doilea a fost intens disputat, cu Hsieh care a ridicat mult nivelul de joc. Simona Halep a condus cu 5-2 în decisiv și a ratat și o minge de meci la 5-4. După eliminarea liderului mondial, niciuna dintre primele șapte jucătoare ale lumii nu a reușit să se califice în a doua săptămână a turneului de la All England Club.


Liderul mondial Simona Halep va juca, sâmbătă, nu înainte de ora 15.00, în turul al treilea al turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Adversară îi va fi Su-Wei Hsieh (Taiwan, locul 48 WTA), pe care a învins-o în 2013, la Cincinnati.

Halep s-a calificat după ce a câștigat în fața chinezoaicei Saisai Zheng, scor 7-5, 6-0. Halep a reușit zece gameuri la rând, când era condusă cu 5-3 în primul set. "Am revenit de la 3-5 și am început să joc mult mai bine, să deschid terenul, n-am mai greșit, iar serviciul, din nou, a fost destul de bun azi. Nu a fost ușor, m-am simțit un pic presată să nu pierd setul. M-am concentrat la fiecare minge și am fost convinsă că am puterea să revin dacă stau concentrată. După ce am luat primul set, m-am eliberat de orice presiune, am simțit că am prins ritmul jocului", a declarat Halep.

Joi, câștigătoarea ediţiei trecute a turneului, iberica Garbine Muguruza (locul 3), a fost eliminată de belgianca Alison Van Uytvanck (locul 47), iar, vineri, americanca Madison Keys a pierdut în fața Eugeniei Rodina (locul 120, venită din calificări).

Altfel, Mihaela Buzărnescu (locul 28 WTA) a pierdut în fața Karolinei Pliskova (Cehia, locul 8 WTA), scor 3-6, 7-6 (3), 1-6, după ce a fost la doar două puncte de calificarea în optimi. Buzărnescu a condus cu 4-1 în setul al doilea, dar crisparea și-a spus cuvântul, iar cehoaica a reușit să întoarcă meciul în favoarea sa. În optimi, Pliskova va juca împotriva belgiencei Kiki Bertens, care a eliminat-o pe Venus Williams. 

Din Top 10, mai sunt în competiție doar Simona Halep și Angelique Kerber, care va juca, tot sâmbătă, contra niponei Naomi Osaka. 

Buzărnescu va continua să joace la Wimbledon, în probele de dublu, unde, sâmbătă, va juca alături de Irina Begu, în turul al doilea contra perechii Ana Bogdan și Kaitlyn Christian (SUA), iar împreună cu Marcin Matkowski, în primul tur la dublu mixt. 

Citit 1005 ori Ultima modificare Luni, 09 Iulie 2018 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.