Arcada a încheiat campania de transferuri

Arcada a încheiat campania de transferuri
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vicecampioana României la volei masculin, Arcada Galaţi, a avut o campanie de transferuri extrem de activă. Cu mai bine de două săptămâni înainte de startul pregătirilor în vederea noului sezon al Diviziei A1, conducerea clubului a anunțat că lotul a fost finalizat.

Cele mai recente două transferuri au fost rezolvate la începutul acestei săptămâni și s-au oprit la un jucător rus și unul australian. Primul dintre ei este Alexander Kullo, care vine de la campioana României, Tricolorul Ploiești. Are 29 de ani, 1,98 m înălțime și 86 de kg. A mai jucat în campionatul nostru la Banatul Caransebeș, dar și în Rusia și Cehia.

Australianul se numește Paul Sanderson, este un jucător experimentat, în vârstă de 32 de ani (1,95 m înălțime, 94 kg), care evoluează pe postul de secund. Ultima sa legitimare a fost în Tunisia. Are peste o sută de prezențe în selecționata Australiei, echipă care a încheiat Liga Națiunilor în Top 10. A mai jucat în campionatele Indoneziei, Belgiei, Indiei, Finlandei, Elveției și Canadei.

La ora actuală, lotul Arcadei cuprinde 12 jucători, dintre care zece sunt transferați în această vară. Iată cum se prezintă lista jucătorilor cu care clubul gălățean vrea să încheie această competiție în frunte: Ivan Raici (Croația), Julian Bissete (Santa Lucia) și Jose Carasco Angulo (Venezuela), ambii veniți de la Tricolorul, Vlad Cuciureanu - ultima dată la Volei Municipal Zalău, Nemanja Cubrilo (Serbia), ultima dată la Steaua, Angel Perez (Puerto Rico), pe un post cheie în angrenajul echipei - ridicător/coordonator, Tiago Gatiboni Wesz (Brazilia), pentru prima dată într-un campionat din Europa, și Miloș Terzici (Serbia), care a mai jucat la Tomis Constanța, unde a devenit campionat în 2013.

Din lot mai fac parte doi jucători care au evoluat și în sezonul trecut sub culorile clubului Arcada, Adrian Feher și Liviu Cristudor. Acesta din urmă are cea mai mare vechime la Galați, iar în viitorul sezon va avea o dublă misiune, de jucător și antrenor secund. La pregătiri vor participa și trei juniori talentaați: Lefterache, Apostu și Grădinaru.

Reunirea lotului va avea loc peste două săptămâni, pe 15 august, când antrenorul Nicușor Harabagiu va susține primul antrenament și se așteaptă cu interes rezultatele campaniei acumulărilor din cadrul pregătirilor și apoi perioada evoluțiilor noilor veniți.

Campionatul Diviziei A1 va începe pe 13 octombrie, iar Arcada va susține primul meci pe teren propriu, cu CSM Câmpia Turzii. În "Cupa României", Arcada va juca direct în sferturile de finală, urmând să se confrunte cu învingătoarea dintre CSM București și SCM "U" Craiova.

 
Citit 2475 ori Ultima modificare Miercuri, 01 August 2018 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.