Mihaela Buzărnescu, la primul său titlu WTA

Mihaela Buzărnescu, la primul său titlu WTA
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Mihaela Buzărnescu a reușit cea mai mare performanță a carierei: a câștigat primul titlu WTA, la 30 de ani, după o victorie categorică, 6-1, 6-0 în finala de la San Jose (California) cu Maria Sakkari. La finalul partidei, românca a oferit declarații emoționante. ”Felicitări, Maria, pentru... Unde eşti? Felicitări pentru această săptămână. Eşti atât de tânără şi ai tot viitorul în faţă. Sper că mai pot evolua câţiva ani la acest nivel. În urmă cu doi-trei ani, jucam turnee Futures şi nu credeam că o să pot atinge acest nivel, sper că vom putea juca din nou împreună. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru că aţi venit să ne urmăriţi, a fost extraordinar că aţi venit să ne încurajaţi şi îmi pare rău că nu a fost o jucătoare americană în finală, dar sunt fericită că o să fiu pe afişul turneului anul viitor, e ceva extraordinar pentru mine. Le mulțumim organizatorilor. Mă bucur că voi fi pe posterul de anul viitor. Vreau să le mulțumesc sponsorilor care au avut încredere în mine, familiei și antrenorului meu”, a spus Mihaela, la finalul meciului. Românca se afla la debutul lui 2017 pe locul 540 în clasamentul mondial, iar în urmă cu un an (7 august 2017) pe locul 139. 

Mihaela Buzărnescu, ajunsă pe locul 20 - cea mai bună poziției a carierei, va evolua în această săptămână la turneul Rogers Cup de la Montreal, alături de alte cinci românce, dintre care două venite din calificări. Buzărnescu o va avea ca adversară în primul tur pe chinezoiaca Qiang Wang (locul 53 WTA), venită din calificări. În primul tur, Sorana Cîrstea (locul 54 WTA) se va confrunta cu Monica Niculescu (venită din calificări), Irina Begu (locul 55 WTA) va juca cu Ashleigh Barty (locul 16 WTA), Ana Bogdan (din calificări) va juca împotriva Arynei Sabelenka, în timp ce Simona Halep va avea tur liber, urmând să întâlnească în turul al doilea învingătoarea dintre Anastasja Pavlyuchenkova (locul 28 WTA) și Christina McHale (locul 98 WTA). 

În turneul ATP Rogers Cup, ce se dispută la Toronto, Horia Tecău va face pereche alături de olandezul Jean-Julien Roger. La simplu, Marius Copil a fost învins în primul tur preliminar, scor 2-6, 6-3, 7-6 (2), de niponul Yoshihito Nishioka.

Citit 1330 ori Ultima modificare Luni, 06 August 2018 13:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.