CSM CSU Danubius, turneu la Rm. Vâlcea

CSM CSU Danubius, turneu la Rm. Vâlcea
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Salvate de la retrogradare, in extremis, în ultimele două ediții a Campionatului Ligii Naționale, handbalistele gălățene "au tras cu dinții" în pregătirile din această vară. După ce au fost rezolvate principalele transferuri, jucătoarele de la CSM CSU Danubius s-au prezentat la antrenamente în vederea viitorului sezon.

La prima ședință a pregătirilor au luat parte 18 jucătoare, grupul cu care se va prezenta și în campionat. După cum ne-a spus antrenorul Valeriu Costea, "s-a pus accent numai și numai pe acumulările fizice. Din 16 iulie și până în prezent au fost efectuate în jur de 20 de antrenamente. Urmează a doua etapă, în care vom pune accentul pe pregătirea tehnico-tactică. Va fi o perioadă foarte importantă, în care vom urmări deprinderile în relațiile de joc și exersarea diferitelor scheme tactice atât de necesare în meciurile oficiale".

A doua perioadă debutează astăzi, când vor fi susținute primele meciuri amicale din această campanie a pregătirilor. Acest lucru va avea loc în cadrul unui turneu, ce se desfășoară, astăzi și mâine, la Rm. Vâlcea. Partenere vor fi CSM Slatina, Corona Brașov și gazdele de la CSM Rm. Vâlcea. Sunt echipe bine cotate în sezonul trecut, care, cu siguranță, le vor solicita din plin pe elevele lui Costea.

CSM CSU Danubius va juca astăzi, de la ora 10.00, cu formația Corona Brașov, iar de la ora 19.00 cu SCM Rm. Vâlcea, iar mâine, de la 10,00, cu CSM Slatina. Turneul se va încheia cu festivitatea de premiere, de la ora 13,30.

La pregătiri nu vor participa două dintre jucătoarele evidențiate în campionatul trecut - extrema dreaptă Andreea Taivan și portarul Elena Șerban, prezente cu lotul României la Campionatul Mondial Universitar, ce se desfășoară în Croația (Rijeka).

Actuala campanie de transferuri s-a materializat cu trei achiziții: Lăcrămioara Câlici (gălățeancă de-a noastră, care vine de la CSM Roman), Andreea Pătuleanu (CSM Slobozia) și lituanianca Marija Getroit, ultima dată în campionatul Germaniei. Celelalte componente sunt: Emilia Anghel și Roxana Caragea - Denisa Șelever, Daciana Curtean Balaban, Alla Șeiko, Tamara Bokarici, Elena Livrinikj, Cristina Marcu, Iulia Artean Stroe, Mădălina Conache, Cristina Clisu, Raluca Tănasă și Ana Maria Gogu, ultimele două încă junioare.

Extrema stângă Andreea Mihart, jucătoare ce face parte din lotul național de junioare, a plecat la echipa selecționerului Gheorghe Tadici (HC Zalău).

Următoarele meciuri vor avea loc tot în cadrul unor turnee. Săptămâna viitoare, la Galați, este programat un nou turneu de patru, la care vor fi prezente echipele Dunărea Brăila, HC Buzău, recent promovată în primul eșalon, și CSM Slobozia. Campania pregătirilor se va încheia cu un alt turneu de patru, ce va avea loc la Roman.

 
Citit 1195 ori Ultima modificare Joi, 02 August 2018 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.