Campion chiar şi cu barcă împrumutată | VIDEO

Campion chiar şi cu barcă împrumutată | VIDEO
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Lacul Bascov a găzduit cea mai importantă competiţie de vară pentru cei care încă nu au ajuns la vârsta senioratului, Campionatul Naţional de caiac-canoe viteză, pentru cadeţi şi juniori I. Printre protagonişti s-au aflat şi sportivii gălăţeni de la CS Şcolar, antrenaţi de soţii Adrian şi Adina Maftei, care au obţinut trei titluri de campioni, bilanţ fără precedent în ultimii 25 de ani pentru acest club.

Gabriel Munteanu (foto), juniori I, a făcut două curse de senzaţie, devenind campion naţional la kaiac 1 atât la 500 de metri, cât şi la 1.000 metri. Gălăţeanul i-a învins pe colegii săi de la lotul naţional, care, spre deosebire de el, au experienţa participărilor la campionatele mondiale şi europene, deşi nu a avut cele mai bune condiţii de concurs, dimpotrivă! Cei din cadrul federaţiei nu i-au pus la dispoziţia kaiacul în care s-a antrenat tot anul, la lotul naţional, astfel că a concurat cu o ambarcaţiune cu care nu era obişnuit, împrumutată de la colega de club, Teodora Maftei (una din fiicele antrenorilor de la CS Şcolar). "A cam fost şicanat, pentru că nu a primit barca de la lot pentru a concura. Dacă ar fi fost la fel şi în cazul altora, am fi înţeles, dar cum unora li s-a dat barca de la lot, iar altora nu... Gabriel Munteanu a demonstrat însă că are valoare şi, foarte important, mare caracter", a spus antrenorul Adrian Maftei.

Cele două medalii de aur câştigate de Munteanu nu au fost singulare pentru delegaţia CSŞ Galaţi, excelent concurând la 1.000 de metri şi componenţii echipei din canoea de 4, Valentin Dublea, Daniel Tăbăcaru, Dragoş Zimblinschi şi Răzvan Lepădatu, care au devenit campioni naţionali la cadeţi. Toţi patru sunt elevi ai Şcolii Gimnaziale din Şendreni.

Totodată, gălăţenii au mai obţinut şi două medalii de argint, prin Teodora Maftei (elevă la Şcoala "Dan Barbilian") la kaiac 1 - 1.000 de metri (cadeţi) şi Roxana Chiroşcă (LPS) la canoe 200 m (junioare II). Roxana a luat o medalie şi la 500 m, cea de bronz, la fel ca sora sa mai mică, Ana Maria (Şcoala Nr. 11), în cursa de canoe 500 metri a cadetelor. Tot cu medalie de bronz s-a întors de la Bascov şi Andrei Goreac (LPS), obţinută în proba de canoe 500 m, juniori II.

De la CS Şcolar Galaţi s-au mai remarcat Julia Schmidt şi Raluca Ursache (cadete) - locul 4 la kaiac 2 - 1.000 m, Denis Popa şi Dragoş Voinea (juniori II), locul 5 la kaiac 2 - 1.000 m, precum şi Gabriel Fotin şi Răzvan Ursu, locul 4 la kaiac 2 - 1.000 m.

Acest bilanţ este un record al secţiei de kaiac-canoe de la CS Şcolar pentru ultimii 25 de ani. "Ca număr total de medalii, am mai avut un aşa bilanţ, dar este prima dată când avem trei de aur la naţionalele de vară, din 1993 de când antrenez aici. Nici  măcar pe vremea lui Mihalachi şi Gheoca, ajunşi apoi campioni mondiali la seniori, nu am avut aşa rezultate", a mărturisit Adrian Maftei.

Vezi imagini video cu finalul cursei de 1.000 metri a juniorilor I, câştigată autoritar de gălăţeanul Gabriel Munteanu. Dacă VIDEO-ul de mai jos nu poate fi văzut - CLICK AICI

Media

Citit 2667 ori Ultima modificare Marți, 07 August 2018 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.