CSM CSU Danubius a debutat cu victorie
Foto: Sonia Baciu

CSM CSU Danubius a debutat cu victorie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Amatorii sportului cu mingea la semicerc au fost invitați în Sala "Dunărea", la șase meciuri ce se anunțau atractive. Șase partide de verificare în vederea noului sezon, ce va începe peste trei săptămâni. Protagonistele au fost două formații din primul eșalon, Dunărea Brăila și CSM CSU Danubius Galați, una nou promovată, SCM Gloria Buzău, și una ce a părăsit în această vară Liga Națională, HCM Slobozia.

"Balul" a fost deschis de partida dintre Dunărea și Gloria. O dispută ce părea inegală, în care brăilencele, o grupare cu pretenții notabile în primul eșalon, porneau favorite, s-a transformat într-un meci echilibrat. Până la urmă, echipa din orașul vecin s-a impus fără probleme, cu scorul de 27-23.

Așteptate cu interes de publicul spectator, la prima întâlnire din această campanie de pregătiri, fetele de la CSM CSU Danubius și-au măsurat forțele cu fostele colege de eșalon, echipa din Slobozia. Antrenorul Valeriu Costea a înscris pe foaia meciului întregul lot de 18 jucătoare, în dorința de a oferi fiecăreia minute de prezență în teren.

Echipa oaspete, cu un antrenor apreciat, Gheorghe Covaciu, a dat o replică dârză, reușind să țină scorul "strâns" până dincolo de mijlocul primei reprize: 6-6 (min 6), 8-7 (min 23). Pe parcurs, fetele noastre și-au intrat în mână, au realizat faze spectaculoase, încheiate cu goluri: 11-8 la pauză. Ecartul a crescut la reluare, când tabela "s-a mișcat" mai mult în dreptul gazdelor: 16-9 (min. 37), 21-17 (min. 52) și 29-21, la fluierul final al arbitrilor Daniel Basso/ Sorin Toma (Galați/ Brăila).

Un meci extrem de util, cu faze reușite, cu intervențiile celor doi tehnicieni, pentru unele remedieri chiar în timpul jocului, cu time-outuri și câteva eliminări. Din păcate, au fost și două accidentări: Șelever (Galați) și o buzoiancă, pe care le dorim fără urmări. La gălățence au evoluat toate fetele, cele mai urmărite fiind noile achiziții: Lăcrămioara Câlici, Marija Getroit și Andreea Pătuleanu (venită chiar de la Slobozia), precum și cele două gălățence participante la Campionatul Mondial Universitar - Elena Șerban și Andreea Taivan. Cele mai inspirate pe semicercul advers au fost Taivan și Getroit, care s-au detașat între marcatoare.

Ieri după-amiază, turneul a continuat cu alte două partide, Brăila a învins Slobozia, scor 26-25, în timp ce Danubiua Galați s-a impus, scor 26-21, în fața formației Gloria Buzău. 

Competiția continuă sâmbătă, cu ultimele două jocuri: Buzău - Slobozia (ora 10.00) și Danubius Galați - Dunărea Brăila (ora 12.00), un veritabil derbi de mare tradiție.

Citit 878 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 August 2018 01:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.