Ivan Patzaichin vine a şasea oară la Galați

Ivan Patzaichin vine a şasea oară la Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În lipsa croazierelor pe Dunăre, care ar fi putut întregi "Ziua Marinei", gălățenii au ocazia, pe 15 august, să participe, şi în acest an, la curse pe fluviu, vâslind în canotcile legendarului Ivan Patzaiachin.

"Descoperă RowMania", competiţia populară de vâslit în canotci de 10+1, ajunge pentru al șaselea an consecutiv la Galaţi. Câştigătorii vor intra în finala naţională "Descoperă Rowmania", desfăşurată la Tulcea, în organizarea Asociaţiei "Ivan Patzaichin - Mila23", în cadrul Festivalului "Rowmania", pe 2 septembrie.

Anul trecut, faza locală a fost câştigată de echipajul gălățean "Veteranii", care apoi a încheiat şi finala naţională, de la Tulcea, pe primul loc.

Organizatorii au anunțat că poate participa orice doritor, iar înscrierile se vor pot face la faţa locului, în dimineaţa concursului, pe Faleza Inferioară, la Clubul Nautic "Monaco" (în dreptul Hotelului "Vega").

Evenimentul se va desfăşura astfel: între orele 10.00-12.00 - înscrierea participanţilor, de la 10.30 până la 12.00, acomodarea cu ambarcaţiunile şi demonstraţii de vâslit, de la 12.15 stabilirea ordinii de intrare în concurs şi instructajul. În intervalul 12.30-14.30, se va desfăşura concursul, pe traseul cuprins între Restaurant "Libertatea" şi pontonul Hotelului "Vega", urmat de festivitatea de premiere.

"Descoperă Rowmania - România naturală văzută din barcă" este o campanie naţională de promovare a patrimoniului naţional, iniţiată de celebrul Ivan Patzaichin, fostul campion olimpic anunţându-şi prezenţa şi în acest an printre gălăţeni. Proiectul asociaţiei care îi poartă numele urmăreşte descoperirea României naturale, prin promovarea mişcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură şi să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca şi ca activitate vâslitul.

Tot în cadrul "Descoperă RowMania", pe 25-26 august, la Tulcea, va avea loc "RowMania Delta Triatlon", o competiție de triatlon (alergare şi ciclism pe şosea, plus înot) adresată iubitorilor de natură, de mişcare şi sport în aer liber, la care pot participa atât sportivi de performanţă, cât şi amatori. "Detla Triatlon" face parte din Circuitul Național de Triatlon de Șosea (Romanian Triathlon Series), iar la competiție vor participa și sportivi din Galați.

Construită complet din lemn, canotca este un hibrid între canoe și mijlocul tradițional de transport al Deltei, lotca.

Citit 3207 ori Ultima modificare Marți, 14 August 2018 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.