Simona Halep s-a retras de la New Haven

Simona Halep s-a retras de la New Haven
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE: Simona Halep s-a retras de la New Haven, aceasta invocând o accidentare la tendonul lui Ahile, care i-a dat bătăi de cap în ultima perioadă. Numărul unu mondial vrea să fie pregătită, la maximum, din punct de vedere fizic înainte de US Open, competiție care va începe săptămâna viitoare. Simona Halep, cu două finale disputate în decurs de două săptămâni, este epuizată, lucru care s-a văzut și în decisivul finalei cu Kiki Bertens, la Cincinnati.

Astfel că românca a decis să nu riște prezența la US Open, mai ales că a resimțit dureri și la tendon, unde a mai avut probleme. ”Îmi pare atât de rău pentru turneu și fani, dar nu voi fi capabilă să joc la @connecticutopen în această săptămână. Sper să fiu prezentă anul viitor”, a scris Simona, într-un mesaj pe twitter.

Retragerea ei de la acest turneu nu îi afectează punctele, deoarece anul trecut nu a participat la acest turneu. Ultima prezență a Simonei la New Haven a fost în 2014, când s-a oprit în turul al doilea, fiind învinsă de slovaca Magdalena Rybarikova, scor 6-2, 4-6, 6-3.

De retragerea Simonei Halep, care avea primul tur liber, va beneficia elvețianca Belinda Bencic. Aceasta o va întâlni pe Camila Giorgi (Italia), care a învins-o în turul inaugural pe Ana Bogdan, scor 6-3, 6-2.

După eliminarea Anei Bogdan, nicio jucătoare din România nu mai este pe tabloul de simplu a turneului de la New Haven.


Românca Simona Halep, numărul 1 mondial, a ratat o minge de meci prin care își putea adjudeca, în premieră, trofeul de la Cincinnati, dar și "dubla" Montreal-Cincinnati.

Halep s-a calificat a doua oară consecutiv în ultimul act al turneului de categorie Premier 5, după finala de anul trecut, pierdută în fața ibericei Garbine Muguruza. După o săptămână dificilă, cu meciuri reprogramate din cauza ploii, cu două meciuri jucate în numai 24 de ore, Halep a ajuns în finală, unde a întâlnit-o pe olandeza Kiki Bertens (locul 13 WTA), care pe parcursul turneului a făcut multe victime printre jucătoarele de Top 10, Wozniacki - forțată să abandoneze în turul al doilea, Svitolina sau Kvitova.

Halep a început meciul cu olandeza în forță, câștigând categoric primul set, 6-2, ca apoi, în cel secund, românca să revină de la 1-4 și să trimită setul în tie-break, unde a fost la o singură minge de meci. Decisivul a fost dominat de Bertens, aceasta cedând doar două game-uri.

"Este foarte greu să pierzi după ce ai avut minge de meci, însă asta este viața. Ăsta este tenisul uneori și trebuie să trec peste acest moment dificil. A fost o săptămâna grozavă, dar Bertens a jucat uimitor de data asta. A fost consistentă și puternică. Eu am ratat mult în setul trei, însă am fost foarte obosită și nu am putut controla părțile emoționale și fizice. Cred că ea a fost puternică pe final și de aceea a câștigat meciul", a spus Halep, la conferința de presă.

Altfel, Simona Halep ocupă pentru a 42-a săptămână poziţia de lider al clasamentului WTA, dat publicităţii ieri. Finalistă la Cincinnati, Halep a reușit să-și apere cele 585 de puncte obținute anul trecut, astfel că are un avans de 2.086 de puncte față de următoarea clasată, Caroline Wozniacki, daneza părăsind ediția din acest an a competiției din Ohio încă din turul al doilea.

România are șase jucătoare în Top 100: Mihaela Buzărescu - locul 20, cea mai bună poziție a carierei, Sorana Cîrstea - locul 52, Irina Begu - locul 58, Monica Niculescu - locul 61 și Ana Bogdan - locul 74 WTA.

Direct în turul secund, la New Haven

Simona Halep va evolua direct în turul al doilea, cel al "optimilor", la turneul de la New Haven - Premier 5, cu premii totale de 2,87 milioane de dolari, unde o va întâlni pe câștigătoarea partidei dintre Ana Bogdan și Camila Giorgi (Italia, 45 WTA), ambele venite din calificări.

Irina Begu a pierdut, scor 6-2, 6-1, în fața australiencei Daria Gavrilova (locul 24 WTA), în turul inaugural. Dacă ajunge în faza "sferturilor", după meciul cu învingătoarea dintre Samantha Stosur (Australia, locul 64, venită din calificări) și Aryna Sabalenka (Belarus, locul 25), Gavrilova se poate confrunta cu Simona Halep.

Citit 1179 ori Ultima modificare Marți, 21 August 2018 13:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.