Ziua derbiului marilor orgolii, în Cupă

Ziua derbiului marilor orgolii, în Cupă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În turul trei al Cupei României va avea loc confruntarea dintre cele două echipe de Liga a III-a ale judeţului, Sporting Lieşti şi Oţelul Galaţi, care va începe la ora 17.30, pe terenul lieştenilor.

Avem astăzi parte de "GreuCuSporting" versus "OţelulEsteMare", sloganele din mediul online mai mult sau mai puţin recente ale celor două echipe gălăţene, în prima confruntare dintre Sporting şi Oţelul cu motivaţie maximă în ambele tabere. Dacă la întâlnirile din sezonul trecut, ambele în campionat, cei de la Sporting nu aveau o miză prea mare, prin prisma locului în clasament, acum va fi cu totul altceva, jucătorii ambelor echipe dorindu-şi mult să avanseze spre fazele superioare ale Cupei.

"Prioritate zero, mai departe în Cupa României! Este obligatoriu să învingem, să scoatem puţin capul în lumea mai bună a fotbalului românesc", a spus Cornel Moisescu, preşedintele Oţelului. "Vrem şi noi, la fel de mult ca ei, să scoatem capul în lume, prin intermediul Cupei. Chiar dacă sunt mari orgolii, căci este un derbi al judeţului, sper să fie un meci frumos, disputat cu sportivitate", a replicat Ionuţ Niculcea, antrenorul echipei din Lieşti. De altfel, acesta a adăugat că pentru Sporting este un meci de mare importanţă şi va face echipa ca atare. "Nu odihnesc pe nimeni, vom folosi cel mai bun unsprezece posibil şi pentru că acest joc îl considerăm mult mai important faţă de cel de sâmbătă, din campionat, cu Ceahlăul. Meciul e la Lieşti, aşa că jucăm şi din respect pentru suporterii noştri", a precizat Niculcea.

Tehnicianul de la Sporting a vorbit în termeni laudativi despre adversara de astăzi, spunând că este o echipă bună, cu un lot redutabil pentru acest nivel. "Nu sunt vorbe de faţadă, s-au întărit bine inclusiv cu transferul anunţat luni, al jucătorului de 19 ani Zaharia. Îi felicit, îl ştiu bine de când juca la Focşani, e talentat şi foarte determinat. Nu ezită să pună osul, chiar şi la un amical al nostru cu Focşaniul a fost atât de bătăios încât a fost eliminat. E achiziţie bună, mai ales că e eligibil pentru regula Under 20", a adăugat Niculcea.

În ceea ce-l priveşte pe Zaharia, Stelian Bordeianu, "principalul" Oţelului, a spus că este foarte probabil ca acesta să facă parte din lotul pentru meciul de la Lieşti. "Este venit de sâmbătă, deşi a făcut puţine antrenamente cu noi, este probabil să joace, nu ştiu dacă de la început. A venit bine pregătit de la Aerostar", a declarat antrenorul Oţelului.

Despre meciul cu Sporting, Bordieanu a spus că este convins că se va juca cu mult orgoliu. "Chiar dacă n-am făcut chiar cel mai bun meci la Paşcani, am luat trei puncte foarte importante şi pentru moral. Clar, ne dorim mult calificarea. Mă aştept la un meci cu angajament fizic total, sunt orgolii în joc. La Lieşti sunt jucători care au fost la Oţelul, pe unii eu i-am avut la juniori, mi se pare normal să fie orgolii. Sper să fie totul în limitele fair-play-ului, cel mai bun să câştige. Desigur, acela să fie Oţelul", a afirmat Bordieanu.

În turul anterior, Oţelul a învins echipa tulceană Pescăruşul Sarichioi cu 6-0, în timp ce Sporting a trecut de echipa gălăţeană ACS Universitatea "Dunărea de Jos" cu 3-1.

 

Citit 2066 ori Ultima modificare Marți, 28 August 2018 22:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.