Pista de atletism, la un pas de proiectare

Pista de atletism, la un pas de proiectare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

"Caietul de sarcini îl veți putea vedea săptămâna viitoare pe site-ul Primăriei pentru a putea fi nu consultat, ci pentru cei care vor dori să participe", spunea primarul Ionuț Pucheanu, în ședința de Consiliu Local de luna trecută. Au trecut mai bine de patru săptămâni şi în cele din urmă acest document a apărut pe portalul administraţiei municipale.

Doar câteva zile au la dispoziție cei care doresc să proiecteze modernizarea pistei de atletism de pe Stadionul "Dunărea", costurile acestei lucrării fiind de 40.000 de lei fără TVA. Conform anunțului publicat marți pe site-ul Primăriei Galați, termenul-limită de depunere a dosarelor pentru achiziții publice cu privire la DALI (documentația de avizare a lucrărilor de intervenții) este vineri, 31 august, ora 11.00. De menționat că, în urmă cu 18 luni, consilierul PNL Paul Găvănescu a depus un proiect pentru această lucrare, iar banii necesari au fost aprobați încă din sedinţa Consiliului Local din februarie 2018.

Conform caietului de sarcini, "proiectul va cuprinde realizarea lucrărilor de amenajare a pistei de atletism în suprafață de 2.560 metri pătrați, care să corespundă standardelor naționale și europene. Termenul de realizare a serviciilor de proiectare este de 60 de zile de la data încheierii contractului de servicii. Perioada de obținere a avizelor nu face parte din termenul de realizare a serviciilor de proiectare".

Decontarea ofertei va fi făcută astfel: 85 la sută din valoarea de proiectare după aprobarea în Consiliul Tehnico-Economic; asistența tehnică va reprezenta 15 la sută din valoarea contractului și se va plăti în două tranșe, după cum urmeză: 10 la sută din valoarea contractului după încheierea contractului de proiectare și execuție și 5 la sută din valoare după aprobarea conceptului de proiect tehnic.

"Dacă nu apare niciun ofertant, nu mai am ce să le spun. Pot să reia procedura peste ceva vreme, atât. Vrem să o rezolvăm cât mai repede, ca să avem atât proiectul tehnic, cât și finanțare și să putem să prindem suma în bugetul pentru anul viitor. Iar în martie-aprilie să poată fi demarată și licitația pentru lucrarea efectivă", a declarat Paul Găvănescu, inițiatorul proiectului. Acesta a precizat că termenul de demarare efectiv al lucrărilor, în varianta cea mai optimistă, este în primăvara-vara viitoare. "Sunt câteva detalii tehnice care depind și de starea vremii, astfel că cel mai indicat este ca lucrarea (n.r. - săparea pistei) să înceapă în această toamnă, iar în primăvară să fie turnată pista. Varianta pesimistă ar fi ca licitația să nu fie finalizată vineri", a mai spus Găvănescu.

Până atunci, atleții gălățeni se antrenează care pe unde apucă, fie pe asfaltul Falezei Dunării, fie pe pista de la stadion, acoperită cu ceva zgură, dar departe de a fi una în condiţii decente.

 

Citit 6919 ori Ultima modificare Luni, 03 Septembrie 2018 09:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.