Oţelul joacă astăzi la Rădăuţi. În deplasare, cu un nou antrenor principal

Oţelul joacă astăzi la Rădăuţi. În deplasare, cu un nou antrenor principal
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Echipa de fotbal SC Oţelul Galaţi va juca în deplasare, astăzi, de la ora 17.00, cu formaţia Bucovina Rădăuţi, în cadrul etapei a cincea din al treilea eşalon. Pe banca echipei gălăţene se va afla noul antrenor principal, Alin Pânzaru.

Cu mai puţin de 24 de ore înaintea plecării spre Rădăuţi, SC Oțelul Galați a făcut public, joi seară, numele tehnicianului care preia postul de antrenor principal, rămas vacant după demisia lui Stelian Bordieanu: Alin Pînzaru.

Fost jucător al Oțelului, club la care a debutat în prima ligă în 1993, Alin Pînzaru (42 de ani) are licența Pro și a semnat un contract valabil până  la sfârșitul actualei ediții de campionat, cu prelungire automată pentru încă un an, în cazul îndeplinirii obiectivului, promovarea în liga secundă.

În ultimul sezon al carierei de jucător, 2011-2012, Pînzaru şi-a început-o în paralel şi pe cea de tehnician, ca antrenor secund la Dacia Unirea Brăila, iar din 2012 până în vara acestui an a fost antrenor principal al formaţiei brăilene, fiind unul dintre cei mai longevivi tehnicieni din liga secundă în această perioadă.

Ca jucător, s-a afirmat la Oţelul, club la care a fost adus de la Vaslui, când era în ultimul an de juniorat, împreună cu Daniel Florea şi Marius Bârnoveanu. A debutat în echipa de seniori a Oţelului cu o lună şi jumătate înainte de majorat, la un meci cu Inter Sibiu, scor 1-1 (pe 4 decembrie 1993). A mai evoluat pentru Dunărea Galați, FC Vaslui, Gloria Buzău, Zimbru Chișinău și Dacia Unirea Brăila.

Alin Pînzaru nu este singura noutate din stafful tehnic, a cărui componenţă a fost mărită prin readucerea la Oţelul a cunoscutului preparator fizic Ionel Tămăşanu. Rămân în colectivul tehnic Tudorel Pelin (antrenor secund), Iulian Olteanu (antrenor cu portarii) şi Alexandru Ciobanu (preparator fizic).

"Mă bucur că m-am întors acasă, Oțelul este clubul unde am crescut și am făcut primii pași în fotbalul mare. Este o provocare pentru mine, sper să îndeplinim obiectivele propuse și să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor suporterilor gălățeni", a declarat Pînzaru, pentru site-ul clubului.

Noul antrenor principal al Oţelului ne-a spus că, la meciul de astăzi, cu Bucovina Rădăuţi, echipa va fi condusă de secunzii săi. "O să preiau din plin atribuţiile de antrenor principal începând de luni. La Rădăuţi, o să fiu pe bancă, dar nu o să mă implic prea mult. Aşa consider că este firesc, atât timp cât antrenamentele din această săptămână şi pregătirea acestui meci au fost conduse de Tudorel Pelin şi ceilalţi din staff", a adăugat Pînzaru.

Oţelul este pe primul loc în clasamentul Seriei 1 din Liga a III-a, cu 10 puncte din 12 posibile, la fel ca SCM Gloria Buzău şi CSM Focşani, dar are golaveraj superior. Adversara de astăzi a echipei gălăţene, Bucovina Rădăuţi, are un singur punct mai puţin ca Oţelul, din trei victorii şi o înfrângere.

Citit 2883 ori Ultima modificare Vineri, 21 Septembrie 2018 19:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.