Sâmbătă, finalele ”Centurii de Aur”

Sâmbătă, finalele ”Centurii de Aur”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

”Centura de Aur - Nicolae Linca”, organizată de Primăria Galaţi şi Federaţia Română de Box, a reunit timp de patru zile cei mai buni boxeri amatori din Europa, printre aceștia aflându-se românii Andrei Arădoaie, campion european la tineret U22, Mihai Nistor, campion mondial APB și Robert Jitaru, dublu campion european la tineret, precum și multipla medaliată mondială și europeană, Steluța Duța. Aceasta din urmă s-a calificat în finala categoriei 51 kg, unde, sâmbătă, 29 septembrie 2018, o va întâlni pe compatrioata Claudia Nechita, în meciul 10 al galei, pe arena Patinoarului din Galați.

Arădoaie a reușit un meci spectaculos în disputa cu ibericul Fernandez Camacho, care a fost forțat să abandoneze în repriza a doua, în timp ce Mihai Nistor și Robert Jitaru s-au impus categoric, fiecare cu scorul de 4-1. Nistor l-a învins pe irlandezul Dean Gardiner, la categoria 91 kg, iar Jitaru, la categoria 60 kg, l-a învins pe galezul Mickey McDonagh.

În finalele ce se vor disputa sâmbătă, începând cu ora 14.00, cei trei pugiliști români considerați nucleul lotului național, Arădoaie, Nistor și Jitaru vor boxa unul după altul, pentru un mai mare grad de spectaculozitate. Andrei Arădoaie îl va întâlni, în al șaptelea meci al galei, pe irlandezul Joseph Ward, la categoria 81 kg. În continuarea acestei partide, va boxa Robert Jitaru cu Vasile Suciu, respectiv Mihai Nistor cu Clark Frazer (Anglia).  Începând cu ora 14,30, meciurile galei ”Centurii de Aur” vor fi transmise în exclusivitate pe TVR 1 și TVR HD.

Citit 1265 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.