Start în Divizia A1 de VOLEI MASCULIN. Arcada, după puncte la Câmpia Turzii
Foto: Sonia Baciu

Start în Divizia A1 de VOLEI MASCULIN. Arcada, după puncte la Câmpia Turzii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Nicușor Harabagiu poate fi considerat un antrenor de succes, de vreme ce echipa sa - CSM Arcada - deține titlul de vicecampioană en-titre. Cu ceva concentrare și ambiții, putea fi și mai bine. Dar acestea sunt de domeniul trecutului, problemele care îi stau în față sunt cele viitoare, ale sezonului care debutează astăzi.

- Domnule Harabagiu, ne aflăm în pragul unui nou debut al echipei noastre, de data aceasta și sub un alt nume, CSM Arcada. Cum stau lucrurile și cum vedeți acest debut?

- Chiar dacă lotul a suportat serioase modificări, față de sezonul trecut, considerăm că avem unul echilibrat, cu jucători cu o bogată experiență competițională care ne pot ajuta ori de câte ori va fi nevoie. În ciuda faptului că unele veniri s-au făcut pe parcursul perioadei de pregătire. Am început antrenamentele încă din 15 august, cu un lot restrâns, dar pe parcurs el s-a completat. Chiar și în aceste zile mai avem unele noutăți, impuse de unele accidentări.

- Concret, despre ce este vorba?

-Se știe foarte bine, că o indisponibilitate o avem de mai multă vreme, Adrian Feher aflându-se în stadiul de recuperare. Din păcate a survenit o accidentare în ultimul moment. În cele două meciuri de verificare susținute în Capitală, cu Dinamo (înainte de ”Cupa Arcada”), brazilianul Tiago Gabinoti Wesz a suferit o gravă accidentare care-l va face indisponibil o mare perioadă de timp. Din fericire, conducerea clubului s-a mișcat rapid și în ultimele zile ne-am orientat spre aducerea unui nou jucător. Marko Bojici, cunoscut amatorilor de  volei din România, când a evoluat la Tomis Constanța, în perioada 2012-2013. Un alt jucător venit la Galați, încă din timpul ”Cupei Arcada” este liberoul portorican Armel Cabrera. Pentru ambii se fac eforturi în ce privește legitimarea lor în timp util.

- La ora când purtăm acest dialog se poate vorbi despre un lot cu care să abordăm cu succes meciurile noului sezon?

- Cu siguranță. Cum am mai spus, avem un lot valoros, competitiv, cu jucători cărora nu trebuie să le spui de multe ori ce au de făcut. Avem un obiectiv ferm - cucerirea primului titlu de campioană, și acesta trebuie îndeplinit! Antrenamentele efectuate în perioada precompetițională, ca și cele opt meciuri de verificare, și-au atins scopul, jucătorii care au venit s-au integrat rapid. Ce ar mai fi de pus la punct sunt problemele de omogenitate, pe care le vom rezolva etapă de etapă.

- Să reamintim și numele celorlalți jucători pe care se va conta în acest campionat.

- Am început antrenamentele cu Bissete și Angulo, de la Tricolorul, Cuciureanu, Cubrilo, Terzici, Kullo, Lefterache, apoi au venit Cristutor și Raici - prezenți la loturile naționale pentru meciurile din calificările pentru ”Europene”. Au venit, în a doua ”tranșă”, Perez și australianul Sanderson, participanți la ”Mondialele” din Bulgaria și Italia. În ultima perioadă ni s-au alăturat Armel Cabrera ”libero” și Marko Bojici.

Avem un lot de 13 jucători apți, cu care vom porni la drum cu toată încrederea!

- Mult succes!

CSM Arcada va juca astăzi (ora 18,00, în deplasare) cu CSM Câmpia Turzii - nou promovată.

Citit 1693 ori Ultima modificare Vineri, 12 Octombrie 2018 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.