VICTORIE importantă pentru United
Foto: Sonia Baciu

VICTORIE importantă pentru United
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

United a învins încă o pretendentă la titlu. Echipa de futsal United Galați, vicecampioana ultimelor două sezoane, a început bine seria meciurilor importante şi foarte dificiale, după ce, luni seară, a câștigat, scor 5-3 (2-2), în fața formației Autobergamo Deva, una dintre contracandidatele la titlul de campioană. În urma acestui rezultat, chiar și cu depunctarea (minus 3) primită din partea FRF, United se află pe primul loc în clasament, cu 12 puncte, din cinci victorii pe teren.

Meciul de luni a fost intens disputat, cu faze spectaculoase de ambele părți. Scorul a fost deschis în secunda 24, de Nuno Coco. Devenii au replicat şi au reușit să egaleze la jumătatea primei reprize. Cu 5 minute înainte de pauză, Burdujel a fost eliminat, primind direct cartonaș roșu, iar în urma loviturii libere oaspeții au preluat conducerea. Decizia antrenorului gălățean Florin Ignat de a intra din nou pe teren ca jucător a fost de bun augur, acesta fiind marcatorul golului egalizator și cel care i-a pasat decisiv lui Coco pentru 3-2 (în primele secunde din repriza a doua, la fel cum reuşise în startul primei părţi). În minutul 27, brazilienii Borges și Rafinha au creat golul desprinderii, Borges reușind să marcheze printre picioarele portarului Toniță.

Antrenorul devenilor a "forțat" atacul, l-a scos pe Toniță, Obadă a preluat tricoul distinctiv, însă gălățenii i-au taxat pe oaspeți. În minutul 30, Nuno Coco, din propriul careu, a marcat în poarta lăsată goală de echipa din Deva, reușită ce a desprins definitiv United, chiar dacă, cu șase minute înainte de final, oaspeţii au marcat pentru 5-3.

Antrenorul Florin Ignat a spus că singuri și-au făcut meciul greu. "Asta înseamnă să suferi pentru echipă, pentru un meci pe care trebuie să îl câștigi. Vreau să mulțumesc publicului că a fost alături de noi și ne-a susținut. N-a fost ușor, dar cred că noi am fost cei care ne-am făcut meciul greu, pentru că am avut foarte multe ocazii ratate, dar important este că am câștigat", a declarat Ignat.

Directorul sportiv al echipei gălățene, Vitor Hugo Costa, spune că echipa gălăţeană și-a atins obiectivul din acest moment. "Echipa este într-o formă bună, cu acest rezultat suntem pe primul loc, acesta este obiectivul nostru. Suntem pe primul loc şi nu ne mai gândim la punctele anulate. Cel mai important este că am învins o echipă foarte bună, dar pe teren noi am arătat că suntem mai buni", a spus Costa.

În etapa următoare, sâmbătă, United va juca în deplasare, la FK Odorheiu - o altă echipă pretendentă la primele locuri.


UPDATE, luni, 15 octombrie 2018 | United a câștigat cu scorul de 5-3 (2-2, la pauză), în fața formației Autobergamo Deva, rezultat cu care urcă în clasament pe prima poziție. Golurile au fost marcate de: Coco - 3, Ignat (antrenorul echipei) și Borges.


FUTSAL. De astăzi, United începe ”seria de foc”. Derbiul etapei se joacă la Galați | Vicecampionii de la United vor începe de astăzi ”seria de foc”, cu patru meciuri extrem de importante în vederea stabilirii configurației la finalul turului. United va juca, astăzi (Sala Sporturilor, ora 18,30), cu Autobergamo Deva, în etapa a cincea din Liga I de futsal.

Gălățenii se află înaintea acestui meci pe locul al treilea în clasament, cu 9 puncte (din patru victorii pe teren, totuși), în timp ce adversara din această seară se află pe locul secund, cu 10 puncte, dar ambele cu un meci mai puțin decât echipa aflată pe prima poziție, FC Dunărea Călărași, care a câștigat cu un scor categoric, 20-1, în fața formației Clujana Cluj (meci disputat sâmbătă).

Tehnicianul gălățean Florin Ignat spune că este în continuare nevoie să câștige pe teren, ca depunctarea venită din partea FRF să nu mai conteze. ”Trebuie să câștigăm meciurile și atunci vom fi pe primul loc. Nu mai contează că am fost depunctați. Nu este diferență foarte mare, 3 puncte. Câștigi meciurile directe cu echipele contracandidate și rămâi pe primul loc”, a declarat acesta.

Fost jucător și antrenor al echipei Autobergamo, Florin Ignat precizează că nu are emoții pentru acest joc. ”Pentru mine meciul cu Deva nu este special. Speciale au fost cele în care jucam împotriva Galațiului. Am jucat la mai multe cluburi, nu numai la Deva. Ei au o echipă schimbată față de anul trecut. Va fi, cu siguranță, un meci echilibrat, băieții mei sunt pregătiți 100 la sută. Le plac acest gen de meciuri”, a mai spus Ignat.

”Seria de foc” a gălățenilor va continua săptămâna viitoare cu meciul, din deplasare, împotriva echipei FK Odorheiu Secuiesc, ca apoi, în noiembrie, la Galați, să aibă loc o reeditare a finalei cu Informatica Timișoara, urmând ca prima parte a sezonului regulat să se încheie pe terenul celor de la Dunărea Călărași.  ”Avem patru meciuri dificile, nu știu dacă sunt decisive, dar foarte importante. Dacă vom reuși să trecem cu bine peste ele avem șanse mari sa terminăm pe primele două locuri, poziții care asigură trei puncte la intrarea în play-off”, a concluzionat Florin Ignat.

Intrarea publicului este liberă.

Citit 1734 ori Ultima modificare Marți, 16 Octombrie 2018 15:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.